Milica Aleksić – virtuoz s loptom

Odmah nakon što je došla na prvi trening Rukometnog kluba Novi Beograd sa svojom mlađom sestrom Janom Milica Aleksić je skrenula pažnju na sebe rezantnim, preciznim i gotovo izgrađenim šutem. Pomislili smo da je već negde trenirala rukomet ali pošto smo se u razgovaru sa njenom majkom Ljiljanom uverili da nije shvatili smo da joj je osećaj za loptu urođen. Da je tako najbolje dokazuje i činjenica da je u takmičenju u izvođenju sedmeraca sa tri osvojene nagrade za sada najuspešnija.
Svojim zalaganjem i pristupom na svakom treningu Milica može da bude primer svima. Pomalo stidljiva van terena na samom parketu se pretvara u opasnu igračicu uvek spremnu da pruži svoj maksimim. Pored rukometa voli da gleda fudbal a sportski uzor joj je najbolji teniser na svetu Novak Đoković.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „20. oktobar“. Četvrti sa razred i za sada sam odličan đak. Najviše volim matamatiku i fizičko vaspitanje. Na fizičkom ubedljivo najviše volim kada igramo između dve vatre pogotovo što u ovoj igri ima elemenata rukometa koji sam zavolela čim sam došla na prvi trening.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pored rukometa treniram i ples i idem na časove glume, a u slobodno vreme volim da vozim bicikli i rolere. Ipak, rukomet je postao moj favorit kada je u pitanju neki sport. Radi se o prelepoj igri, punoj dinamike i uzbuđenja pa na svaki trening idem sa velikim zadovoljstvom. Takođe, rukomet mi se sviđa i iz razloga što je reč o kolektivnom sportu u kojem se razvija i osećaj za zajedništvo.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je sve zanimljivo. Od vežbi najviše volim kada radimo s loptom pogotovo kada je provlačimo kroz noge, jer tada učimo da je kontrolišemo što je osnovni preduslov da ovladamo prvim tehničkim detaljem u rukometu. Naravno, na samom kraju svakog treninga nam je najuzbudljivije. Tada igramo između sebe a naposletku šutiramo sedmerce što je najzanimljiviji trenutak svakog treninga pogotovo što se gotovo uvek takmičimo za neku nagradu.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Odlično se razumemo i sarađujemo sa trenerom, koji se svojski trudi da nam svaki trening učini zanimljivim.

You might also like