Međunarodni turnir u Šidu

23. i 24 maja u Šidu je održan tradicionalni međunarodni turnir za dečake rođene 1992.godine i mlađe. Rukometni klub Novi Beograd je osvojio bronzanu medalju i tako nastavio kontinuitet osvajanja trofeja na svim takmičenjima gde učestvujemo.

U okviru A grupe protivnici su nam bili RK «Borac» Banjaluka, Jugović Unimet iz Kaća i RK Đakovo iz Hrvatske. U prvoj utakmici bez većih problema svladali smo vršnjake iz Republike Srpske sa 22-18 (12-7).

 

U drugoj utakmici koja je bila finale pre finala poraženi smo od Jugovića 28-27. Prosto je neverovatno kako su naši momci ispustili pobedu u samom finišu meča. U 46. minutu (igralo se 2 x 25 minuta) imali smo naizgled sigurno vođstvo 26-23, ali i non-stop igrača manje poslednjih 10-ak minuta. Pri rezultatu 26-24 promašili smo i sedmerac što protivnik kažnjava i pravi preokret za konačnih 28-27.

Poslednju utakmicu u grupi trener Maksimović je iskoristio da ukaže šansu nekolicini igrača sa manjom minutažom što su oni uglavnom iskoristili i ostavrili rutinsku pobedu 30-25.

 

U borbi za bronzanu medalju igrali smo protiv Apatina. Vojvođani su silno motivisano ušli u meč za razliku od naših momaka i na poluvremenu su imali prednost 12-10. Ipak, već na samom startu drugug poluvremena sa čvrstom odbranom i dobrim kontranapadima brzo smo preokrenuli rezultat u našu korist i na kraju ostvarili ubedljivu pobedu 26-21.

 

Najbolji pojedinci na turniru u Šidu bili su krila Minić Luka i Matičić Viktor, kao i golman Trtović Stefan. Važno je istaći da je titulu najboljeg strelca turnira ubedljivo osvojio Minić Luka sa 36 postignutih golova na 4 utakmice! Treba napomenuti i izuzetno dobar učinak debitanta Popović Ivana (1994.godište) koji je pokazao da se na njega može ozbiljno računati i u prvenstvenim utakmicama.

Boje rukometnog kluba Novi Beograd na turniru u Šidu branili su: Ćojbašić, Trtović, Kompirović, Popović Bojan (3 gola ukupno), Matičić (23), Delić (5), Radojičić, Radenković (13), Pisarić (13), Gopić (9), Minić (36), Šejnjanović (1), Milinković (3), Popović Ivan (2).

Prvo mesto na turniru osvojio je domaćin Radnički Šid, a drugo mestu Jugović Unimet.

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 25. maja 2009

You might also like