Maša Živković – sportski biser

Ipak, sticajem okolnosti Maša je došla u februaru na prvi trening u Rukometni klub Novi Beograd i od tog trenutka postala je neizostavni član naše velike srećne porodice. Na zadovoljstvo svih u klubu i, nije preterano reći, i celokupnog srpskog rukometa. Da se radi o izuzetnom sportskom talentu pokazala je čim je ukoračila u salu Osnovne škole „Branko Radičević“.
Jedan trening joj je bio dovoljan da se sa košarke prešalta na rukomet što i ne čudi s obzirom da ima fantastične fizičke ali i umne predispozicije. Za tili čas je pohvatala mnoge rukometne poteze a već na prvim zvaničnim utakmicama, u Ligi Vračara, bila je jedna od najistaknutijih, dokazavši da je ogromno pojačanje. Kako nam je otkrila, ljubav prema sportu ali i talenat je nasledila od deke i oca, bivšeg fudbalera. Možda i zbog toga u slobodno vreme najviše voli da igra fudbal u kojem u svom odeljenju parira i muškarcima.
U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u Osnovnu školu “Knjeginja Milica”. Treći sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše volim matematiku, srpski i fizičko. Iz matematike i sprskog uvek nešto zanimljivo radimo i najviše zbog toga su mi ovi predmeti prirasli za srce. S druge strane fizičko mi je posebno drago jer stalno igramo neke igrice.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa sam trenirala košarku i to samo sa dečacima. U jednom trenutku ne bih mogla više da se takmičim tako da sam morala da odlučim šta dalje. Baš tada su u moju školu došli treneri iz Novog Beograda koji su mi sugerisali da dođem da probam rukomet. Čim sam videla o kakvom je sportu reč odmah sam odlučila da počnem da ga treniram. Treninzi su zanimljivi i sadržajni, često radimo nešto novo i stalno igramo između sebe. U košarci smo, pak, uglavnom imali kondicione treninge koji su mi vremenom dosadili.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada igramo igru “lovci i lovina”. Takođe, posebno je zanimljivo kada imamo utakmice i kada izvodimo sedmerce.
Šta misliš o treneru koji te vodi?
– Trener je dobar, duhovit i super radi s nama.

You might also like