Lundaspelen 2012. – 5.dan

Danijel Barišić – čovek za sve!

Tokom našeg boravka u Lundu sve vreme na usluzi nam je bio Danijel Barišić, Srbin koji je rođen u Švedskoj. Danijel je gotovo neprestano bio uz našu ekipu i na usluzi da pomogne oko rešavanja i najmanjeg problema. Prosto je neverovatno koliko je truda i vremena Danijel sa svojom suprugom Draganom odvajao svakodnevno da bi smo se u Lundu osećali kao kod kuće. Svim članovima stručnog štaba je na odlasku podelio i pregršt poklona kao i sendviče za put. Pokušali smo da mu se bar malo odužimo i darivali mu za njega i porodicu klupsku opremu Novog Beograda kao znak velike pažnje prema celoj ekspediciji Novog Beograda…

Volonteri

Na turniru „Lundaspelen” svake godine učestvuje oko 500 ekipa iz 15-ak zemalja. Volonteri koji su uključeni u organizaciju su zapravo roditelji igrača iz Lugija, kluba koji je organizator turnira. Tako naprimer, svi koji rade u školskim restoranima, vodiči, zapisničari, čistači parketa i drugo su angažovani na volonterskoj bazi od strane Lugija, kluba gde igraju njihova deca. Ovo saznanje je dalo ideju rukovodstvu Novog Beograda da krajem avgusta napravi međunarodni turnir koji će postati tradicionalan… Konkurs za kuvare, konobare, zapisničare, čistače parketa, prodavce suvenira je otvoren… Očekujemo roditelje da se prijave!

Gangnam style

Po završetku finalne utakmice i dodele medalja na razglasu hale se čuo planetarni hit „Gangnam style” popularnog koreanskog izvođača PSY-a. Junak finalne utakmice Lazar Međedović imao je svoj petominutni šou uz zvuke ove pesme. Svi igrači su napravili veliki krug na terenu a Lazar je igrao u sredini uz njihovu podršku… Pokazao je zavidne igračke mogućnosti i dobio ovacije svih prisutnih u Idrotshali!

Berlinski zid

U slavljeničkoj atmosferi koja je vladala u našem autobusu u povratku za Beograd, čini se da su i vozači bili pod utiskom nezivestne utakmice. Naime, kada smo se približili Berlinu vožači su konstatovali da su zaboravili na vreme da ukucaju na GPS-u kordinate za Drezden, pa smo morali da prođemo kroz centar Berlina. Imali smo priliku da se skoro čitav sat vozimo kroz Berlin što je bila prava turistička tura razgledanja grada. Pored mnoštva znamenitosti koje smo videli najupečatljiviji su bili ostaci čuvenog berlinskog zida koji je srušen 1989. Godine. Dobrih 10-ak minuta smo se vozili pored zida koji je svojevremeno razdvajao Zapadni i Istočni Berlin.

Slavlje uz Cecu

Nakon osvojene zlatne i srebrne medalje našeg podmlatka na turniru u Lundu u povratku se u autobusu slavilo uz pesme Cece Ražnjatović. Smenjivale su se Cecine pesme a ceo autobus je zajedno pevao hitove: Lepotan, Beograd, Pustite me da ga vidim, Volim te… Posle Cece su usledili i drugi izvođači a ubrzo su se i naručivale pesme… DJ je bila vozač Bobana

You might also like