Luka Starčević – levoruka nada Novog Beograda

Luka Starčević je odmah pao za oko trenerima Novog Beograda na rukometnoj animaciji u Osnovnoj školi „20. Oktobar“. Pored toga što šutira levom rukom poseduje i ogroman fizički potencijal. Rođen je za rukomet i uz dobar rad i veliko odricanje mogao bi da postane istinski as.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „20. oktobar“. Odličan sam đak, ali nemam sve petice. Četvorke imam iz srpskog matematike i engleskog, ali se nadam da ću i iz ovih predmeta uspeti do kraja godine postignem maksimalnu ocenu.

Zbog čega si se odlučio da treniraš rukomet?
– Pre svega inspirisao me je moj brat koji brani za Crvenu zvezdu i Junior. Gledajući njega i u meni se probudila želja za treningom pa sam odlučio da se upišem u rukometnu školu Novog Beograda i da na licu mesta probam kako će meni ići ovaj sport. Rukomet mi se sviđa jer je reč o kolektivnom sportu gde je tim ispred pojedinca. Takođe, mnogo je dinamičan i uzbudljiv. Jedino što je malo grublji, pravi muški sport, ali vremenom se navikneš na to.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Naravno da najviše volim kada igramo. Svi na treninzima željno isčekujemo trenutak kada nam treneri podele markere i kada nas podele u ekipe. Takođe, volim sve vežbe sa loptom, pogotovo kada se dodajemo i šutiramo na gol.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Treninge vode Nikola Maksimović i Miloš Simić. Odlično ih razumemo. Činjenica je da su strogi, ali smo svesni da moraju da budu takvi da bismo što više naučili. Početnici smo mora da prođe malo vremena da bismo ovladali rukometnom tehnikom koja je najbitnija za bolje savladavanje treninga.

You might also like