Kup je naš

Novi Beograd – Studentski grad 25-19 (10-13)

Mesto odigravanja: Hala Pinki
Broj gledalaca: 300

Sudije: Savić i Radulović (Beograd)

Sedmerci: Novi Beograd 2(2), Studentski grad 3(2)

Isključenja: Novi Beograd 12 minuta, Studentski grad 8 minuta

Novi Beograd: Bilbija, Matičić 5(2), Dubljević 6, Bijelić 5, Dimitrijević (10 odbrana), Radoničić, Radenković 2, Čučković (4 odbrane, 1 sedmerac), Pupavac, Krstić 2, Stevanović, Beljin 1, Stanković, Laović 4.

Studentski grad: Micić (3 odbrane), Jovanović 1, Nedeljković 1, Fišić, Radić 2, Šeatović, Radoman 2, Ančić 6, Mikić 4, Manderna, Živković, Zlatić 1, Milošević (9 odbrana), Arsić 1, Anđelković 1, Matković.

Igrač utakmice: Dubljević Veljko (Novi Beograd)

Novi Beograd je po drugi put osvojio Kup Beograda ! U finalnoj utakmici savladali smo Studentski grad rezultatom 25-19.

Nije sve tako lako izgledalo kao što konačan rezultat govori. Izuzetno kvalitetna ekipa Studentskog grada pokazala je da je sa sasvim zasluženo na vrhu drugoligaškog karavana. Samo u uvodnih 10-ak minuta naši momci su kontrolisali razultat. Od tog momenta Studentski grad je dominirao utakmicom. Na kraju prvog poluvremena imali su lepu prednost 10-13. Novi Beograd je bio prilično neubedljiv i sa dosta briga smo iščekivali drugo poluvreme.Kup je naš

Trener Maksimović je sigurno prilično iskritikovao naše igrače koji su u drugom poluvremenu pokazali pravo lice. Čini se da je ključna bila promena odbrane u 5-1, kao i ulazak u igru Veljka Dubljevića. Iz minuta u minut Novi Beograd je topio prednost Studentskog grada. Presudna je bila serija od 7-0 (od 13-16 do 20-16) u našu korist. Dubljević je u napadu bio nerešiva enigma za odbranu „akademaca” (6 golova), a u odbrani je bio pravi dirigent. Sjajnu rolu imao je i Branko Dimitrijević na golu (10 uspešnih odbrana) i vrlo brzo stvari su došle na svoje mesto.

Bitno je istaći izuzetno korektnu igru obe ekipe kao i sjajnu atmosferu u hali Pinki.

Pobednički pehar kapitenu Čučkoviću predao je Milorad Šolević predsednik Studentskog grada.

You might also like