Kristina Stevanović – veliko pojačanje iz Crvene zvezde

Uobičajeno je da mnogi igrači i igračice odlaze iz drugih klubova i da pojačavaju redove Crvene zvezde i Partizana, dva naša najpopularnija kluba. U slučaju Kristine Stevanović smer kretanja je bio suprotan.

Sredinom januara Kiki je došla u žensku grupu Novog Beograda da vidi kako se radi u našem klubu. Posle nekoliko treninga probe i definitivno je odlučila da promeni grb na crveno-belom dresu. Umesto Zvezding sada nosi grb Novog Beograda.
Od samog početka Kristina je pokazala da je veliko pojačanje za naš tim. Pored toga što ima jednogodišnji staž u rukometu posebno imponuje njen odnos prema svakom treningu. Uvek pruža svoj maksimum, disciplinovana je i koncentrisana, a povrh svega umerena i kulturna devojčica s kojom je milina sarađivati. Od fizičkih karakteristika izvajaju je brzina, okretnost i gibkost, a ima usađen osećaj za timsku igru kao i za odbranu u kojoj je, za sada, jedna od najistaknutijih. U slobodno vreme Kristina svira flautu i klavir, a veliki je ljubitelj životinja.

U koju školu ideš i kakav si đak?

– Idem u Osnovnu školu “Knjeginja Milica”. Četvrti sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše volim fizičko, likovno i matematiku, ali su mi i ostali predmeti dragi.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?

– Pre rukometa sam sa oprobala u mnogim sportovima. Trenirala sam plivanje, ritmičku gimnastiku, atletiku, fudbal… Sve to vreme sve najlepše sam slušala o rukometu od moje tetke koja je dugo igrala za Zvezdu, čiji je bila srednji bek i kapiten. Otišla sam na trening i odmah zaključila da mi ovaj sport mnogo više leži od svih prethodnih. Tako je sve počelo. Rukomet je lep je i dinamičan sport i zaista ne znam kome nije zanimljiv. Posle godinu dana treniranja u Zvezdi odlučila sam da pređem u Novi Beograd i zbog toga što mi je bilo bliže da dolazim na treninge. Nisam se ni najmanje pokajala. U ovom klubu su treninzi neuporedivo zanimljiviji, a svaki trening i igramo između sebe, što je bila retkost u Zvezdi.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?

– Najviše volim kada igramo između sebe i kada izvodimo sedmerce. Doduše, volim i razne igrice na početku treninga kao i sve vežbe koje radim sa loptom.

Šta misliš o treneru koji te vodi?

– Trener je fenomenalan. Svakom igraču posvećuje maksimalnu pažnju i svojski se trudi da nas što više nauči.

You might also like