Korak bliže medaljama

Godinu dana mlađi dečaci su bili polovično uspešni. NBGD je poražen 16-19 od SKBG-a, ali su i pored toga ostvraili plasman u Super ligu. Novi Beograd je ukrstio koplja sa neporaženom Kolubarom. Posle velike borbe osvojili smo nova 2 boda. Utakmicu je oboležilo sijaset tehničkih grešaka i promašenih zicera naših dečaka kao i nesavladivi golman Tasić Dušan.

Ekipa New Belgrade 2001 godište odmerila je snage sa Crvenom Zvezdom i zabeležila poraz od 19-5, dečacima se nema mnogo toga zameriti jer su pored nekolicine rođenih 2001. ostali dečaci rođeni godinu dana kasnije i ovakve utakmice samo su veliki plus u njihovim kratkim karijerama.

U kategorij 2002. godišta Novi Beograd je imao lak zadatak sa Voždovcem (21-7) dok su dečaci iz ekipe NBGD pružili sjajan otpor trećeplasiranoj Rakovici (9-11). Najmlađi dečaci iz New Belgrade su pretrpeli još jedan ubedljiv poraz, ovoga puta od Studentskog grada i to bez postignutog gola…

I devojčice Novog Beograda su briljirale ovog vikenda. Iako smo kao i osmog vikenda bili oslabljeni pružili smo odlične partije i zabeleži sve tri pobede. Prvo smo uzeli meru Radničkom iz Beograda od kojeg smo u prošloj utakmici izgubili. Fenomenalna igra u odbrani bila je recept za veliku pobedu ekipe 2000 (15-9).

Nakon te utakmice zabeležili smo najznačajniju pobedu ovog vikenda. Na pleća smo oborili Avalu, do ovog kola jedinu neporaženu ekipu u konkurenciji devojčica rođenih 2001, i najvećeg favorita za osvajanje zlata u ovoj kategoriji. I u ovom meču odbrana je bila na visini zadatka a uz odličan napad rival nije imao šanse za konačnih 12-8.

U sumiraju dana ekipa 2002, koja je već viđena na tronu u ovoj konkurenciji, zabeležila je pobedu protiv obrenovačkog Radničkog 15-10. Otpor žilavog protivnika slomili smo tek u drugom poluvremenu kada smo zaigrali onako kako je trebalo od početka.

Sledeće kolo Mini lige na programu je 9.marta

You might also like