KEMPA KUP – 4.dan

Visok poraz naših starijih devojčica od prvakinja Slovačke u ovom uzrastu. U prvih 7-8 minuta utakmice bili smo ravnopravan rival, ali od rezultata 3-3 smo nekoliko napada uzastopno dali protivnicama loptu direktno u ruke i one su to kažnjavale golovima iz kontranapada. Već do poluvremena imali smo popriličan zaostatak ali se do kraja utakmice nismo predavali. Konačan rezultat je potpuno realan kada se uzme u obzir kvalitet slovakinja.

2002. Novi Beograd – Bamaco Prešov 24-2

Najubedljiviju pobedu na celokupnom turniru ostvarila je naša mlađa grupa protiv domaće ekipe Bamako Prešov. Naše devojčice nisu imale milosti prema protivnicama koje treniraju tek nekoliko meseci i do vrha im napunile mrežu. Trener Stevanović je odmarao nekoliko igračica za finalne utakmice tako da su mlađe iznele veći teret utakmice. U trojnom finalu igraćemo protiv rumunske ekipe ASC Corona Brašov i slovačke Iuventa Michalovice.

Izjava trenera Lazara Stevanovića nakon trećeg takmičarskog dana:

– Starije devojčice su sopstvenim greškama dosta doprinele ubedljivom porazu. Velikim brojem promašaja iz izglednih situacija i izgubljenim loptama omogućili smo slovakinjama lake golove iz kontranapada. Ekipa Mihalovica je po mom mišljenju najkvalitetnija na turniru i to je znalački kažnjavala.

– Mlađe devojčice nisu imale težak zadatak protiv početnica iz Prešova. Sve igračice su se upsisale u listu strelaca a naročito su se istakle najmlađe Jana Aleksić i Anja Kostić sa sjanim golgeterskim učinkom.

KEMPA-KUP4-dan-002

You might also like