KEMPA KUP – 3.dan

Tokom većeg dela utakmice imali smo sigurnu prednost i slavili smo rezultatom 13-7. U drugom meču dana bez većih problema pobedili smo litvansku ekipu Garliava 12-5 i donekle im se revanširali za poraz koji su naneli našoj starijoj ekipi prvog takmičarskog dana.

Starija grupa devojčica imala je za protivnike mađarski ERD koji je po svemu prikazanom jedan od kandidata za zlatnu medalju. Poraženi smo 10-2. Rezultat je svakako previsok ali izuzetno raduje borbenost naših devojaka koje su se sjajno nosile protiv mogno jačih protivnica. U drugom meču smo pružili najbolju partiju na turniru protiv domaće ekipe Bamaco Prešov i poklekli tek u samom finišu kada je domaćin uz dosta sreće preokenuo od rezultata 8-7 za Novi Beograd do konačnih 8-10 za Prešov.

KEMPA-KUP3-dan-002

U odnosu na prvi takmičarski dan evidentno je da iz utakmice u utakmicu devojčice napreduju i da će svaku sledeću utakmicu odigrati kvalitetnije.

Izjava trenera Lazara Stevanovića nakon drugog takmičarskog dana:

– Bez obzira na oba poraza starije ekipe zadovoljan sam jer su pokazale zajedništvo i sportski karakter. Bodrile su jedna drugu i tešile posle poraza. Das mo imali malo više sportske sreće verovatno bi smo u drugoj utakmici osvojili bar jedan bod. Bez obzira na poraze, devojčice su pokazale sjajne osobine koje su mi u ovom momentu i važnije od samih pobeda!

– Mlađa grupa je nastavila u istom ritmu i sigurnim koracima grabimo ka našoj prvoj međunarodnoj medalji. Drago mi je da sve devojke igraju podjednako i da odlično korsite minutažu.

Izjava Anje Tomić:

– Nisam zadovoljna rezultatom poslednje utakmice koju smo mogle da pobedimo. Prvi put u životu sam javno zaplakala posle utakmice jer mi je poraz teško pao. Bez obzira na nekoliko poraza mislim da smo izuzetno napredovale na ovom turniru. Očekujem da do kraja takmičenja ostvarimo bar još jednu pobedu…

Izjava Teodore Mandić:

– Zadovoljna sam sa svim utakmicama koje je odigrala moja ekipa. Što se moje igre tiče nije loše ali mislim da mogu mnogo bolje u borbama za medalju. Očekujem da osvojimo zlato!

KEMPA-KUP3-dan-003

 

KEMPA-KUP3-dan-004

You might also like