KEMPA KUP – 2.dan

Prva utakmica protiv ASC Corona Brašov iz Rumunjie donela je dosta stegnutu igru što se moglo i očekivati. Prvo poluvreme smo odigrali odličnu odbranu što je bilo presudno za vođstvo od 5-1. U drugom delu smo napravili dosta tehničkih grešaka što su rumunke kažnjavale, ali samo zahvaljujući sjajnoj Ivani Ćosić na golu održali smo prednsot do samog kraja – 9-6.

U drugoj utakmici Poljska ekipa UKS Dziewiatka Legnica nije bila dostojan rival, pogotovo u 1.poluvremenu. Već posle 15. Minuta bilo je 8-0 za naše devojčice. U drugom delu malo opuštanje kod naših devojčica samo je umanjilo razliku za konačnih 12-6.

Devojčice 2001. Su zabeležile jednu pobedu i dva poraza. U prvoj utakmici litvanska ekipa Garliava bila je bolja 10-5. Fizički dosta jače protivnice iskoristile su malo salbiju igu u odbrani I prilično lako povele. Početak drugog poluvremena je doneo dosta bolju igru naših devojaka i u 20. Minute smanjujemo na 5-7. Tada smo promašili nekoliko otvorenih šuteva što kvalitetnije litvanke kažnjavaju I beleže pobedu.

Drugi protivnik bile su nam devojčice iz Subotice. Od prvog do poslednjeg minuta nije se postavljalo pitanje pobednika. Rukometašice Novog Beograda su izuzetno ubedljivo slavile 15-2!

U trećoj utakmici dana, nakon svečanog otvaranja turnira naše devojčice nisu mogle da se ravnopravno suprostave mnogo boljoj ekipi Hodonin iz Češke. Umor je sustigao devojčice jer im je to bila treća utakmica u istom danu. Na kraju podnošljiv poraz 4-12.

Izjava trenera Lazara Stevanovića nakon prvog takmičarskog dana:

– S’obzirom da su nam ovo prve utakmice u međunarodnoj konkurenciji zadovoljan sam kako su se devojčice borile. Sigurno da ih je trema sputala da pokažu svoje pravo lice, tako da u nastavku takmičenja očekujem bolje igre samim tim i rezultate. U starijoj kategoriji za 2001. većina ekipa je fizički dominantnija od nas što će nam predstavljati problem u nastavku takmičenja. Oseća se odsustvo Teodore Mirković koja se razbolela neposredno pred put i ovom prilikom joj šaljem pozdrave od svih drugarica! Kod mlađih devojčica verujem da možemo da se uključlmo u borbu za neku od medalja.

KEMPA-KUP2-dan

You might also like