Katarina Janković – jak šuter sa smislom za branjenje

Katrina Janković se ženskoj grupi Novog Beograda priključila sredinom oktobra. Od prvog treninga skrenula je pažnju svojom visinom i građom koje obećavaju da će izrasti u odličnog beka. Ima izuzetno jak udarac, a uz predan rad i zalaganje nema sumnje da će postati jedan od važnijih šrafova ženske ekipe.
Takođe, pokazala je da ima smisla i za golmansku poziciju. Na Ligi Vračara kada je stala na gol prijatno je iznenadila trenera Nikolu nekim potezima koji su više svojstveni čuvarima mreže koji neuporedivo duže treniraju rukomet od nje. Iako pre rukometa nije trenirala nijedan drugi sport u slobodno vreme voli da igra i odbojku, ali je rukomet u svakom slučaju za sada njen jedini sportski izbor.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Branko Radičević“, četvrti sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše volim matematiku i likovno. Jednostvano, volim brojeve i razne boje koji su sastavni deo ovih predmeta.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Od malih nogu sam volela da se igram s loptom, a rukomet je jedan od sportova gde se ona koristi. Kada sam na rukometnoj animaciji u mojoj školi videla o kakvom je sportu reč nisam imala ni najmanju dilemu da li njime da počnem da se bavim. To je bio prvi razlog što sam došla u Novi Beograd, a kada sam videla kakva je atmosfera u ekipi nije bilo ni najmanje dileme da ću tu i ostati. Pored toga što su treninzi i takmičenja izuzetno zanimljivi drugarstvo u ekipi je na najvišem nivou. Svi se prelepo družimo i zabavljamo tako da i zbog toga i same treninge u utakmice očekujemo s velikim nestrpljenjem.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Kao i većini mojih saigrača i meni je najzanimljivije kada na kraju treninga igramo. Tada možemo da isprobamo sve što smo do sada naučili. Takođe, meni se kao velikom ljubitelju lopte sviđaju sve vežbice koje radimo sa njom, pogotovo razne vrste vođenja.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– O treneru imam samo reči hvale. Sa strpljenjem nas uči i savetuje kako da postanemo što bolji igrači. Odlično se razumemo i nadam se da će tako i ostati.

You might also like