Jovana Nocić – košarkašica koja je odmah zavolela rukomet

Iako je pre rukometa imala zavidan staž u košarci Jovana Nocić je posle samo par treninga probe odlučila da svoju sportsku karijeru nastavi u rukometu. Na predlog Ljiljane, majke njenih drugarica Milice i Jane, Jovana je krajem oktobra došla u naš klub s namerom da vidi zbog čega su Milica i Jana oduševljene ovim sportom. Nije joj trebalo dugo da prelomi. Već od novembra postala je naš član, na zadovoljstvo svih u klubu.
S obzirom da je imala pozamašno iskustvo u sportu, ali i odlične fizičke predispozicije, Jovana se brzo uklopila u ceo sistem. Već posle nekoliko treninga uspela je da košarkašku tehniku prevede u rukometnu i da postane jedna od najzapaženijih na svakom treningu. U slobodno vreme voli da sluša stranu muziku, a pored rukometa „trenira“ i klavir.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „20. oktobar“ i peti sam razred. Odličan sam đak, a od predmeta najviše volim likovno, fizičko i matametiku.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa dugo sam trenirala košarku. Ipak, termini u ovom sportu mi uopšte nisu odgovarali. S obzirom da sam treninge u Rukometnom klub Novi Beograd mogla mnogo bolje da uskladim sa ostalim obavezama odlučila sam da dođem da treniram. Takođe, i reči hvale Milice i Jane na račun Novog Beograda su presudile da se pojavim na treningu. A kada sam došla odmah sam prelomila da počnem da treniram. Atmosfera na treninzima je super, druženje na najvišem nivou… Iako u rukometu i košarci ima nekih zajedničkih elemenata, rukomet je za nijansu dinamičniji i uzbudljiviji sport i zbog toga mi se svideo na prvi pogled. Zaista, s velikim nestrpljenjem očekujem svaki naredni trening jer su svi treninzi fenomenalni.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je zanimljivo gotovo sve. Rukometne igrice na početku treninga koje služe za zagrevanje su prelepe i uzbudljive. Ipak, najviše volim kada igramo između sebe i kada šutiramo sedmerce. Tada možemo najbolje da vidimo koliko smo napredovale.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Mislim da je trener profesionalan. Svojski se trudi da nas nauči što više stvari.

You might also like