Jana Aleksić – najmlađa i najomiljenija

Jana Aleksić je došla na prvi trening ženske grupe Rukometnog kluba Novi Beograd sa starijom sestrom Milicom. Iako se isprva dvoumila da li da se potpuno „preda“ ovom sportu mic po mic postala je neizostavni član naše srećne porodice koja se iz dana u dan uvećava. Iako ubedljivo najmlađa u ženskoj grupi, budući da je tek predškolac, Jana se odlično uklopila u ceo sistem treninga.

Neke tehničke elemente skapira brzo kao i starije igračice a kada igramo bori se i uvek daje određeni doprinos svojoj ekipi. Popularna Beca je kao najmlađi član postala jedna od najomiljenijih u klubu. Ko god je upoznao nije ostao ravnodušan njenom zrelošću, disciplinom i visprenošću i zbog mnogo toga dobila je pohvale od svih trenera u klubu s kojima je sarađivala. Sve u svemu prezadovoljni smo što je Jana kod nas i što je vremenom izrasla u jedan od zaštitnih znakova ženske ekipe.
Jana u septembru kreće u školu za koju se priprema u vrtiću „Srna“. Slobodno vreme popunjava sa raznim aktivnostima. Već smo probali štrudlu s makom i picu koje je ona pravila uz malu asistenciju majke Ljilje, a pre dva treninga nas je sve iznenadila minđušama koje je sama napravila i koje nam je donela na poklon.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Mama nas je vodila na mnoge sportove. Ni sama ne znam šta sve nisam probala. Ipak, rukomet je prvi sport koji sam zavolela na prvi pogled i koji sam odlučila ozbiljno da treniram. Lep je i dinamičan sport u kojem u svakom trenutku uživaš.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima volim najviše kada na kraju šutiramo sedmerce za nagradu. Uspela sam da do sada osvojim dve nagrade i tada sam bila mnogo srećna. Takođe, volim kada na početku treninga igramo igru “Lovci i lovina” u kojoj sam nekoliko puta pobedila.
Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Treneri su odlični i prelepo je raditi sa njima. Takve trenere nismo imali ni u jednom klubu.

 

You might also like