Izveštaj sa 8.kola Mini lige

Dečaci 2000. godište igrali su prve utakmice polufinala plej ofa. Ekipa Novi Beograd se sastala sa Studentskim gradom. Posle dosta blede partije naših dečaka i prilično sreće u završnici u poslednjoj sekundi meča golom iz sedmerca iznudili smo nerešen rezultat 8-8, i u revanš polufinala ulazimo sa podjednakim šansama sa komšijama. Ekipa NBGD je opet opravdala epitet „kaznena ekspedicija” i već posle prve utakmice praktično se plasirali u finale. Savladana je Crvena Zvezda sa 17-8.

Kod dečaka 2001.godišta Novi Beograd i NBGD su ubedljivo pobedili svoje rivale. Novi Beograd – Partizan 16-7, a NBGD je bio bolji od ORK Zemuna sa 23-4. Poletarci iz ekipe New Belgrade su sigurno dosta naučili u ubedljivom porazu od Kolubare 3-21.

U kategoriji dečaka 2002. najzanimljivije je istaći prvi bod naše ekipe New Belgrade koji su najmlađa ekipa u ligi. Nerešen rezultat 9-9 na utakmici sa Voždovcem obradovao je sve dečake! Novi Beograd je bio ubedljiv protiv neugodne Rakovice, dok je ekipa NBGD pružila odstojan otpor Aranđelovcu 12-16.

Devojčice Novog Beograda su osmog vikenda Mini lige zabeležile pobedu i dva poraza. Iako desetkovani zbog bolesti velikog broja naših igračica skupili smo snage da pružimo solidne partije koje su na kraju rezultirale sa pobedom i dva poraza. Ekipa 2000. je izgubila od Radničkog iz Beograda s 13:5. Posle lošeg prvog poluvremena u drugom smo zaigrali mnogo bolje ali vremena za veliki preokret nije bilo. U meču devojčica rođenih 2001. doživeli smo ubedljiv poraz od SK Beograda s 18:9 ali smo, uprkos tome, ostali u trci za medalju u ovoj konkurenciji. U derbiju lige za 2002. godište još jednom smo uzeli meru Taurunumu i tako nastavili da idemo ka zlatu u ovoj konkurenciji. Pobedili smo s 15:14 iako smo samo dva minuta pre kraja imali čak četiri gola prednosti.

Sledeće kolo na programu je 23.februara.

You might also like