Ivona Bulut – sportski zaljubljenik

Ivona Bulut je u ženskoj grupi Novog Beograda od njenog samog osnivanja. Zapazili smo je na rukometnoj animaciji u Osnovnoj školi „Knjeginja Milica“ kao jedno od, sportski gledano, najnadarenijih deteta. Atletski je građena i brza a jedina je, uz Katarinu Popović, u ženskoj grupi koja barata s loptom s obe ruke, što je samo po sebi ogromna prednost. Posle kratkotrajnog upoznavanja uvideli smo da je pravi sportski zaljubljenik. Na odmorima u školi neretko smo je sretali kako igra sa dečacima fudbal, koji je, otkrila nam je, njena velika ljubav. Savesna je i mirna na treninzima. Upija svaku trenerovu reč i svojski se trudi da svaku sekundu iskoristi ne bi li naučila nešto novo.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Knjeginja Milica“, treći sam razred i do sada sam na kraju svakog polugodišta i godine imala sve petice, a nadam se da ću tako i nastaviti u starijim razredima. Od predmeta najviše volim fizičko i matematiku. Fizičko iz razloga što se na njemu uvek bavimo nekim sportom. Mene lično privlače gotovo svi sportovi. Matematiku volim jer me zanimaju brojevi i razne računske operacije.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Od malena volim sve sportove s loptom. Moj favorit među njima je fudbal ali pošto retko koja devojčica se bavi ovim sportom odlučila sam se za rukomet. Na animaciji u mojoj školi sam videla o kakvom je sportu reč, svideo mi se na prvi pogled jer je dinamičan i uzbudljiv. Takođe, odluci da počnem da ga treniram doprinelo je i to što se i moja drugarica iz odeljenja Aleksandra Tejić upisala u školu rukometa Novog Beograda. Inače, pre rukometa nisam trenirala nijedan sport, ako se izuzmu razne gimnastičke vežbice koje sam radila sa mojim sekama bliznakinjama.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Ne znam šta bih posebno odvojila pošto je svaki trening zanimljim i sadržajan. Ipak, najviše mi prija kada igramo između sebe i kada šutiramo sedmerce. Takođe, volim i kada igramo razne igrice na početku treninga kao i kada žongliramo s loptom. Svaki put trener nam da još neki novi zadatak i zanimljivo je kada pokušavaš i na kraju uspeš da uradiš nešto što ti je u startu delovalo nemoguće.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Trener je super i značajno je doprineo da zavolim ovaj sport. Odlično se družimo i slažemo na treninzima i utakmicama.

You might also like