Ivana Ćosić – matematičarka među stativama

Već na prvom treningu je jasno stavila do znanja koja joj je omiljena pozicija u timu. Bez ikakvog dvoumljenja stala je među stative i sa nekim svojim potezima pokazala je da ima mnogo smisla za branjenje.
To možda i ne bi trebalo da čudi pošto je, kasnije smo saznali, kćerka Zorice Ćosić, nekadašnje reprezentativke Jugoslavije koja je sa velikim uspehom u prošlosti čuvala mrežu mnogih klubova i nacionalnog tima, a između ostalih igrala je i u timu sa Svetlanom Kitić, najboljom rukometašicom u istoriji svetskog rukometa. Sve u svemu Ivana je nasledila golmanski gen od majke koja, kako kaže, nije imala nikakvog uticaja da i ona krene rukometnim stopama.
Ivana je kulturna i odmerena devojčica, a na svakom treningu je maksimalno koncentrisana. Takođe je i svestrana ličnost. Pored rukometa bavi se i folklorom i šahom, a redovan je posetilac „treninga“ u Matematičkom društvu „Arhimedes“.
U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u Osnovnu školu “Knjeginja Milica”. Treći sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše matemetiku i likovno. Volim da se “igram” sa brojevima i da učim strani jezik.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa sam trenirala plivanje i tenis, koji po dinamici i mnogim drugim stvarima ne mogu da se porede sa rukometom. Rukomet je izuzetno zanimljiv i dinamičan sport, a povrh svega reč je o kolektivnom sportu u kojem se razvija i timski duh. Dugo sam priželjkivala da počnem da ga treniram i kada je Novi Beograd održao animacije u mojoj školi ništa nije moglo da me spreči da počnem da se bavim ovim sportom.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada igramo između sebe. Takođe, volim kada radimo razne poligone.
Šta misliš o treneru koji te vodi?
– Trener je dobar i maksimalno se trudi da nas što više nauči raznim vežbama.

You might also like