Ivan Popović – nadolazeće snage

Jedan od igrača koji se posebno ističe u svom godištu jeste Ivan Popović. Odličan pivotmen na crti se oseća kao riba u vodi i predstavlja strah i trepet za sve protivničke ekipe.

Koliko dugo treniraš rukomet?
– Rukomet treniram od četvrtog razreda, gotovo čitavu jednu deceniju. Sve je krenulo tako što su treneri došli u moju školu i na času fizičkog pokazali o kakvom je sportu reč. Čim sam osetio rukometnu loptu u svojim rukama shvatio sam da mi u potpunosti leži i od nje se do dan-danas nisam odvajao. Bila je to ljubav na prvi pogled.

Šta ti je najlepši trenutak u dosadašnjoj karijeri?
– Svakako najlepši trenutak u mojoj karijeri desio se prošle godine kada se seniorski tim plasirao u Prvu ligu. Iako nisam bio na terenu, već na tribinama, osećao sam ogromno zadovoljstvo i ushićenje što se moj klub domogao ranga više. Taj trenutak ću pamtiti do kraja života. Takođe, jedan od najblistavijih trenutaka bio je i poziv za pionirsku reprezentaciju Srbije koji sam zaradio zahvaljući svima u klubu, kako trenerima, tako i saigračima. Osvojio sam bronzu na EJOFU, na koju smo izuzetno ponosan.

Šta odvaja Novi Beograd od ostalih klubova u zemlji?
– Iako je Novi Beograd mlad klub u njemu se radi najprofesionalnije u zemlji. Mislim da kvalitet rada odvaja ovaj klub od svih ostalih pa i ne čudi što on ima toliko članova. Po broju treninga smo ispred svih što je izuzetno bitno za napredak svakog ponaosob. Takođe, odnos svih u klubu je porodičan. Prema trenerima se ophodimo sa strahopoštovanjem ali i oni to čine prema nama. Takođe, treneri su sa svojim generacijama od samog početka pa sve do seniorskog pogona što dodatno doprinosi da se izgradi poseban odnos.

Šta bi voleo da postigneš u rukometu?
– Uvek idem korak po korak. Trenutno razmišljam samo o sledećem treningu i kako da na njemu pružim svoj makisimum i da ga iskoristim da naučim nešto novo. U svakom slučaju mislim da ću takvim načinom razmišljanja i predanim radom uspeti da se nametnem seniroskoj ekipi i da ću s mojom voljenim klubom dočekti trenutak da zaigram u Superligi. Možda već dogodine.

You might also like