EUROFEST 2010.

U Slovenačkim gradovima Izoli i Kopru početkom jula se po 18. put po redu održao međunarodni rukometni turnir „EUROFEST“. Rukometni klub „Novi Beograd“ se takmičio sa 6 ekipa u 4 uzrastne kategorije. Naš klub su predstavljali: Seniori, 1991godište, 1993 godište (2 ekipe) i najmlađi dečaci rođeni 1999. i 2000. (2 ekipe). Sa 60 igrača koje su predvodili treneri Miloš Simić, Miloš Čučković, Branko Milošević i Nikola Maksimović, rukometni klub „Novi Beograd“ je bio najmasovniji klub na turniru. Ove godine je na turniru učestvovalo ukupno 174 klubova iz 15 svetskih zemalja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

 

U seniorskoj kategoriji i za 1991. godište „Novi Beograd“ je osvojio treće mesto i bronzanu medalju. S’obzirom da su nam nedostajala 2 juniorska reprezentativca (Nikolić Zoran i Pušica Miljan) i 2 kadetska (Minić Luka i Radenković Nemanja) uspeh je tim veći. Nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja na jakim međunarodnim turnirima. Dve bronzane medalje za naš klub su osvojili: Čučković Miloš, Srećković Miloš, Breti Dalibor, Bijelić Nikola, Džokić Stefan, Matičić Viktor, Marković Nenad, Stevanović Lazar, Petrović Milan, Radenović Stefan, Rakocija Uroš, Mandić Nenad, Dubljević Veljko, Laović Aleksandar, Popović Ivan i Gopić Uroš.

 

Posebno treba istaći najmlađe dečake rođene 1999. i 2000. godine koji su igrali mini rukomet (4+1), i na svom prvom učešću na nekom međunarodnom turniru pokazali izuzetan potencijal i veliku borbenost. Dostojno su parirali protivnicima koji treniraju i po 2 godine duže od njih. Sigurno će na narednim turnirima nastaviti stopama starijih drugara iz kluba i osvajati odličja…

 

Pored igranja utakmica protiv ekipa iz različitih krajeva Sveta, rukometaši „Novog Beograd“ su imali dovoljno slobodnog vremena da osete čari jednog od najluksuzniji mondenskih letovalište u Evropi – Portoroža. Svakodnevno su odlazili na lepe peskovite plaže i kupali se u bistrom Jadranskom moru. Za vreme turnira Portorož je bio preplavljen pretežno turistima iz Italije, Rusije kao i iz bivše Jugoslavije.
Organizatori „EUROFEST“ –a već su nas pozvali da i sledeće godine učestvujemo na turniru, što je sigurno dokaz kvaliteta našeg kluba, a našim rukometašima će to biti nova prilika za osvajanje međunarodnih odličja…

 

 

 

 

 

Objavljeno 27. jul 2010

You might also like