Dva sata trilera

Rekreativo – Novi Beograd 29-30 (26-26, 14-10)

Mesto odigravanja: Hala Sport Eko
Broj gledalaca: 200

Sudije: Nenadić i Stefanović iz Beograda

Sedmerci: Rekreativo 3 (3), Novi Beograd 4 (4)

Isključenja: Rekreativo 16 minuta , Novi Beograd 22 minuta

Rekreativo: Stevanović (7 odbrana), Zurnić 1(1), Krstić 1, Milojević 1, Vučić 1(1), Padežanin 3, Lazić, Stojković, Dragićević,, Drenovac 1, Simić 12, Andreić, Mihajlovski 1, Milovanović, Trajković 2, Petković 6 (4).

Penal serija: Petković, Zurnić, Simić /, Padežanin /, Vučić.

Novi Beograd: Andrejević, Delić, Dubljević 2, Bijelić 3(1), Puletić, Radoničić 6, Radenković 6 (5), Čučković, Milutinović, Krstić, Knežević 2, Beljin 6 (1), Vrga, Pupavac, Dimitrijević, Laović 5(1).

Penal serija: Radenković, Laović, Bijelić, Radoničić /, Beljin.

Igrač utakmice: Simić Miroslav (Rekreativo)

Novi Beograd je prošao u polufinale Kupa Beograda nakon boljeg izvođenja sedmeraca!

Utakmica četvrtfinala Kupa Beograda Rekreativo – Novi Beograd će verovatno ući u anale srpskog rukometa kao jedna od najdužih u kojoj nije bilo produžetaka. Regularnih 60 minuta je trajalo gotovo dva časa!? Sa penal serijom desetak minuta duže… Izuzetna borba dva prijateljska kluba obilovala je svime što rukomet može da pruži. Iskusan domaći sastav predvođen prekaljenim asovima Simićem, Drenovcem, Zurnićem, Padežaninom i mnogim drugim celu utakmicu je bio u prednosti. U 45.minutu je rezultat na semaforu bio 19-11 za Rekreativo. Naši momci su završnicu odigrali besprekorno. Sjajna odbrana i ubitačni kontranapadi preko Bijelića. Laovića i Kneževića topili su prednost domaćina iz minuta u minut. U poslednjem minutu je najbolji igrač utakmice Miroslav Simić doveo Rekreativo na prag polufinala svojim 12. golom. Ipak, da bi drama bila potpuna pobrinuli su se novobeograđani koji su na 15 sekundi do kraja izjednačili preko Radenkovića iz sedmerca.

U penal seriji briljirao je golman Novog Beograda Branko Dimitrijević sa dva odbranjena penala i time odveo Novi Beograd u polufinale.

You might also like