Dupli vicešampioni ’94.

Posle osvajanja drugog mesta u lmk Beograda i poraza od Partizana u finalu istog takmičenja , naši momci su se kvalifikovali na završni turnir prvenstva Srbije , koji je bio održan ovog vikenda (13. i 14.11.2010) u Beogradu , u hali sportskog centra “Rakovica”.
I tamo su bili isti finalisti , a takođe i epilog finala je bio isti , no krenimo redom!

Naši momci su bili, u grupnoj fazi “smešteni” u grupi “G” zajedno sa ekipama , iz Niša (Naissus) i iz Čačka (Gradac).
Prvog dana takmičenja “novobeograđani” su igrali protiv nezgodne ekipe Gradca i pobedili rezulatom 28:22. U drugoj utakmici, koja je odlučivala za prolaz u polufinale naši momci su se sastali sa prvakom kvalifikacione grupe “Istok” , R.K. ”Naissusom”, i u jednoj neizvesnoj i dobroj utakmici , pobedom od dva gola razlike (24:22) , izborili plasman u polufinale.

 

U polufinalu nas je čekao prvak grupe “A” , R.K. “ Jugović “ iz Kaća , inače prvak kvalifikacione grupe “Vojvodina”.
Od samog početka su naši momci pokazali koliku želju imaju da dođu do svog prvog finala sa svojim novim klubom, poveli smo sa 3:1 , ali protivnik pokazuje koliko je nezgodna ekipa i pravi rezultatski preokret i serijom od 5:0 , dolazi u vođstvo od 3 gola prednosti (3:6). Ipak na poluvremenu obe ekipe odlaze sa po 7 postignutih golova. Ključan trenutak utakmice, bio je početak drugog poluvremena , gde naši momci čvrstom odbranom uspevaju da 8 minuta sačuvaju svoju mrežu, a pri tom postignu 6 golova. Do kraja utakmice , neugodan protivnik , uspeva samo da smanji tu prednost na pristojnih 3 golova razlike (17:14). U ovoj utakmici pokazalo se da naši momci funkcionišu kao dobar kolektiv , ali moramo istaći da je golman ekipe Rade Cvijetić u ovoj utakmici bio za nijansu iznad svih sa neverovatnih 14 odbrana od toga čak i 1 sedmerca.

 

R.K. “JUGOVIĆ” iz Kaća – R.K. “NOVI BEOGRAD” iz Beograda 14:17 (7:7)
Sala: IMR RAKOVICA
Gledalaca: 100
Sudije: Milica Denić i Sandra Stanojević, obe iz Beograda
Sedmerci: Jugović 2 (1), Novi Beograd 3 (2)
Isključenja: Jugović 6 minuta , Novi Beograd 6 minuta

 

Cvijetić (14 odbrana i 1 sedmerac), Aleksandrić, Pupavac, Minić 1 (1), Trajković, Radovanović, Vukosav, Knežević B. 3, Knežević L., Ivković, Ogrizović 9, Kovačević 1, Popović 1, Perković, Živojinović, Vrga 2.

 

U finalu dobro poznat protivnik, ekipa R.K. “Partizan”, sa kojom smo se sastali i u finalu Beograda.
Dobro su otvorili utakmicu naši momci poveli sa 3:1, borbenom igrom u prvom delu meča držali stvari u svojim rukama ali ipak su na odmor otišli sa golom zaostatka, nadajući se da će u drugom delu doći do preokreta. Ipak na žalost mnogobrojnih navijača našeg kluba do toga nije došlo, već naša ekipa ulazi u još veću konfuziju i polako se predaje do završnih 22:27, za ekipu Partizana.
Treba reći i to da je naša ekipa imala dosta teži raspored i da je u ovo finale ušla dosta istrošena , za razliku od protivnika koji je na turniru imao samo jednu težu utakmicu do tada. Naravno to nijednog trenutka neomalovažava pobedu ekipe Partizana, naprotiv, sve čestitke na ostvarenom uspehu.

 

R.K. “PARTIZAN” iz Beograda – R.K. “NOVI BEOGRAD” iz Beograda 22:27 (11:12)
Sala: IMR RAKOVICA
Gledalaca: 100
Sudije: Branislav Nenadić i Darko Stefanović, obojica iz Beograda
Sedmerci: Partizan 1 (0), Novi Beograd 2 (2)
Isključenja: Partizan 6 minuta, Novi Beograd 10 minuta

 

Cvijetić (10 odbrana i 1 sedmerac), Aleksandrić, Pupavac, Minić 2 (1) , Trajković, Radovanović, Vukosav, Knežević B. 2, Knežević L. , Ivković 2 , Ogrizović 7, Kovačević 2, Popović 4, Perković, Živojinović 1 , Vrga 2.

 

Ističemo i to da je prvenstvo Srbije došlo nedelju dana nakon lmk Beograda, pa zbog toga trener Simić nije imao baš mnogo vremena za uigravanja ekipe , podsetićemo vas da je naš klub imao dve ekipe u lmk Beograda. Tako da se trener nada dosta boljoj igri i rezultatima na turniru u Lundu , to je i ujedno poslednje takmičenje za ovu generaciju u ovoj godini.
Moramo da odamo zahvalnost i našim navijačima koji su bili sa našim momcima od početka do kraja prvenstva. Hvala od srca.
Na kraju treba reći da je ovo ogroman uspeh ovih dečaka koji su posle godinu dana pauze uspeli da se vrate tamo gde su bili i gde im je i mesto, u samom vrhu srpskog rukometa.

 

A ti dečaci su : Cvijetić Rade, Aleksandrić Đorđe, Ninkov Srđan, Pupavac Jovan, Minić Aleksa, Trajković Nebojša, Radovanović Stefan, Vukosav Ognjen, Knežević Bogdan, Knežević Lazar, Ivković Dušan, Ogrizović Bogdan, Kovačević Nikola, Popović Ivan, Perković Marinko, Živojinović Igor i Vrga Igor , zajedno sa svojim trenerom Milošem Simićem!

MOMCI ČESTITAMO, PONOSNI SMO NA VAS !!!!!


Video galerija: Prvenstvo Srbije – ’94


Foto galerija: Prvenstvo Srbije – ’94


Objavljeno 19. Novembra 2010

 

You might also like