Dunja Nosović – posvećenost obavezama za primer

Dunja Nosović je u Novom Beogradu od samog formiranja ženske grupe. Jedna je od samo dve polaznice naše škole rukometa koja od početka nije propustila nijedan trening i utakmicu. U koloni gde vodimo evidenciju o aktivnostima ima sve same „iksiće“ što je najbolje govori o njenoj predanosti i angažovanosti. Njena posvećenost svakom treningu je za svaku pohvalu i može da posluži za primer svima. Sa zadovoljstvom i bez ikakvog pogovora prihvata sve uloge u timu, tako da često samoinicijativno stane i na gol.
Pored nje ljubav prema rukometu je razvio i njen mlađi brat Ogi, koji je isprva bio redovan posmatrač, ali i trenerov asistent, na treninzima ženske grupe, da bi se kasnije i on aktivno priključio našem klubu otišavši da trenira u najmlađu grupu dečaka kod trenera Miloša Čučkovića. Tako su Nosovići, uz Mirkoviće, Stojanoviće, Pilipoviće i ostale, postali samo jedan u nizu od bratsko-sestrinskih parova u našem klubu. Dunja u slobodno vreme voli da čita i sluša muziku. Omiljene knjige su joj „Stranac“, autora Alberta Kamija, kao i sve knjige o Hariju Poteru, autorke Džoan Rouling. Među muzičkim grupama njen favorit je „ACDSee“

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Knjeginja Milica“, četvrti sam razred i odličan sam đak. Od predmeta najviše volim prirodu i društvo i muzičko. Međutim, i u ostalim predmetima sam pronašla nešto što mi se posebno dopada tako da su mi i oni zanimljivi.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa sam trenirala odbojku, ali kratko. Tek kada sam se upoznala sa čarima rukometa shvatila sam koliko odbojka bila za mene. U rukometu sam se potpuno pronašla jer se radi o jedom izuzetno zanimljivom i dinamičnom sportu. Pre Novog Beograda trenirala sam rukomet u Studentskom gradu, ali tamo nikoga nisam poznavala i bilo mi je dosadno na treninzima. U mom novom klubu – Novom Beogradu, se osećam fenomenalno kako zbog toga što je na treninzima uvek zanimljivo tako i zbog drugarstva koje je na najvišem nivou. Družimo se i van treninga i postajemo pravi tim.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Gotovo svima nama je najzanimljivije kada igramo. Meni lično i svi ostali delovi treninga su zanimljiv. Volim kada igramo šuge na početku treninga, pogotovo one na linijama, kada radimo razna istezanja sa loptom…

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Treneri su super. Imaju sluha i strpljenja da nas uče rukometu, a znaju i da se pošale sa nama. Zaista je milina raditi u Novom Beogradu.

You might also like