Državni prvaci treći put zaredom

Naši momci su takmičenje počeli u grupi B sa ekipama: RK Budućnost (Savino Selo), Junior (Beograd), Mladost 2012 (Niš). Sve utakmice prvog dana, u razigravanju za plasma u grupi, pobedili smo i plasirali se u polufinale. Drugog dana takmičenja, u polufinalu, čekala nas je ekipa Lavova (Bačka Palanka) koju smo već u prvom poluvremenu deklasirali (7:2). Veću minutažu u drugom poluvremenu su dobili mlađi igrači koji su bez većih problema prednost održali do kraja utakmice . Na kraju rezultat 11:9 i plasman u finale protiv Rakovice, koja je u dramatičnoj drugoj polufinalnoj utakmici posle boljeg izvođenja sedmeraca pobedila ekipu Partizana (22:21).

U finalnoj utakmici naši momci su sjajno počeli i odličnom igrom u odbrani i sigurnim Dušanom Tasićem na golu, već u prvim minutima utakmice napravili razliku od dva gola. Do kraja prvog poluvremena ta razlika je porasla na 4 pa se na odmor otišlo sa rezultatom 9:5. Drugo poluvreme naši momci nastavljaju sa odličnom igrom u odbrani, sigurnim pozicionim napadom i povećavamo na 6 golova tako da se može reći da se već u 23. minutu znao pobednik… U finalu su šansu dobili svi igrači i sa taktički dobro izvedenim izmenama sjajni trener Vlada Šimičić nije dozvolio opuštanje ekipe, tako da se do kraja razlika popela čak na 7 golova, Konačan rezultat 16-9!!! Zaslužen trijumf i nastavljena dominacija naših dečaka u Srbiji!!!

Državni prvaci treći put zaredom

Sve čestitke treneru i igračima ove generacije koja nastavlja da niže pobede i trijumfe na svim turnirima i takmičenjima u kojima učestvuju. Pored naših momaka koji su nas obradovali sa ovim novim zlatom i odbranjenom titulom državnog prvaka bitno je da napomenemo to da su prve tri ekipe na ovom prvenstvu ekipe iz Beograda. Ovo je jedan sjajan pokazatelj koliko su beogradski klubovi u prednosti u odnosu na ostale zbog velikog broja utakmica u regionalnim i gradskim takmičenjima i turnirima.

Konačan plasman ekipa:

1. mesto Novi Beograd – Novi Beograd

2. mesto Rakovica – Beograd

3. mesto Partizan – Beograd

4. mesto Lavovi BP – Bačka Palanka

5. mesto Vojvodina – Novi Sad

6. mesto Budućnost – Savino Selo

7. mesto Crvena Zvezda – Beograd

8. mesto Radnički – Jaša Tomić

9. mesto Junior – Beograd

10. mesto Mladost 1949 – Zaječar

11. mesto Zlatar – Nova Varoš

12. mesto Knjaževac – Knjaževac

13. mesto Šamot 65 – Aranđelovac

14. mesto Jagodina – Jagodina

15. mesto Mladost 2012 – Niš

16. mesto Priboj – Priboj

 

Državni prvaci treći put zaredom

You might also like