Dominacija Novog Beograda na Svetosavskom turniru

Lepo je bilo biti član Novog Beograda na srpsku slavu Sveti Sava u hali na Banjici, gde smo u finalnom danu sjajno odigrali i okitili se zlatnim medaljama u tri kategorije!

Devojčice Novog Beograda su nastupile s dve ekipe. Mlađi tim (igračice rođene 2002. i mlađe) osvojio je zlatnu medalju, prvu u istoriji kluba kada su u pitanju devojčice, pobedivši u fantastičnom i neizvesnom finalu vršnjakinje iz Taurunuma. Pre toga naše igračice su s dve sigurne pobede u grupi, protiv Crvene zvezde i Avale, stigle do polufinala u kojem su bez po muke bacile na pleća SK Beograd. Pored najsjajnijeg odličja naša ekipa je stigla do još jednog priznanja. Teodora Mandić je proglašena za najbolju igračicu turnira u ovoj kategoriji.

Finale: Novi Beograd – Taurunum 16-13 (7-8)

Zlatom su se okitile: Ćosić Ivana, Živković Maša, Penić Anja, Mandić Teodora, Zelić Glorija, Savić Andrea, Bulut Ivona, Tejić Aleksandra, Matijević Nevena i Radonjić Ana

Starija ekipa (igračice rođene 2000. i mlađe) Svetosavski turnir je završila na 12. mestu. Bez obzira što nije stigla do nekog višeg plasmana i ova ekipa zaslužuje pohvale. U ovoj kategoriji smo bili ubedljivo najmlađa ekipa što se itekako osetilo na terenu. Mnogo starije i neuporedivo iskusnije i fizički jače igračice svih rivala su u ovom trenutku bile prevelik zalogaj, ali nema nikakve sumnje da ćemo, uz predan rad i zalaganje, u najskorijoj budućnosti stići i prestići konkurenciju.

Dečaci 2002. godište su prilično lako došli do finala gde nam je rival bio SKBG. Samo u uvodnih 3-4 minuta protivnik nam je rezultatski parirao. Nakon toga naši dečaci su predvođeni Cvijetić Pavlom, inače najboljim igračem turnira, napravili prednost od 3 gola koju su do kraja meča samo povećavali do maksimalnih 15-8 na kraju utakmice.

Finale: Novi Beograd – SKBG 15-8 (7-4)

Zlatni dečaci su: Cvijetić Pavle, Nešić Ignjat, Pavlović Luka, Erak Viktor, Mirković Luka, Guzina Danilo, Matijašević Dimitrije, Obradović Momčilo, Milesunić Luka i Vasić Đura. Sa klupe ih je predvodio trener Milošević Branko.

U kategoriji dečaka rođenih 2000. godine naši rukometaši su nastavili zlatni niz započet pre više od godinu ipo dana od kada su se na svim takmičenjima na kojima su učestvovali okitili zlatnom medaljom. I na ovom turniru svi protivnici su ubedljovo poraženi. U polufinalu Partizan 14-4, a u finalu komšije iz Studentskog grada 12-6. U idealnu sedmorku turnira izabrani su golman Draganić Nemanja, pivotmen Stojković Ivan i desni bek Adžić Nemanja, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Tomov Nemanja!

Finale: Novi Beograd – Studentski grad 12-6 (5-3)

Još jedno zlato za Novi Beograd osvojili su: Draganić Nemanja, Tasić Dušan, Ljubičić Aleksa, Tomov Nemanja, Đotunović Luka, Milinković Dejan, Anđelković Strahinja, Kovačević Bogdan, Biočanin Aleksa, Stojković Ivan, Milunović Vojilsav, Kostić Nemanja, Adžić Nemanja, Dželešoski Luka, Ivkov Aleksa i Golubović Milan. Trenerski tandem Simić Miloš i Maksimović Nikola.

Galeriji sa turnira možete pogledati OVDE

You might also like