DESET GODINA RK NOVOG BEOGRADA!

Rukometzni klub Novi Beograd danas slavi 10 godina postojanja. 18. marta 2009. godine ”rodio” se klub koji je imao viziju i želju da bude jedan od najboljih.

Osnivač RK Novog Beograda Nikola Maksimović započeo je sa trenerima Milošem Simićem i Milošem Čučkovićem projekat stvaranje budućih šampiona. Kroz klub su prošli mnogi igrači koji i dalje aktivno igraju na raznim nivoima,  Luka Minić (Partizan), Zoran Nikolić (Konstanca), Miljan Pušica (Minden), Viktor Matičić (Metaloplastika), Đorđe Pisarić (Metaloplastika),  Nenad Mandić (Obilić)  itd.

Za deset godina pored navedenih igrača  osvojeno preko 180 trofeja u ligama mladjih kategorija. Seniori su za dve sezone prošli dva ranga (pobednici treće i druge lige) i sada već četvrtu godinu igraju Prvu ligu  kroz koju su prošli mnogo mladi igrači iz škole rukometa. Iz skoro svake generacije Novi Beograd je dao reprezentativce Srbije. Novi Beograd je učestvovao na skoro svim velikim medjunarodnim turnirima širom Evrope (Švedska, Češka, Grčka, BiH, Hrvatska, Slovenija itd.) odakle nose pregršt trofeja i uspomena za ceo ceo život. Sedam godina za redom RK Novi Beograd je proglašavan za najuspešnijim klubom u Beogradu od strane Rukoemtnog Saveza Beograda.

Ovo je samo mali deo desetogodišnje istorije kluba, dok od avgusta 2009. godine smo krenuli u novi projekat stvaranja još boljeg i još jačeg kluba koji želi da nastavi sa istom i još  jačom energijom. Imamo viziju, želju i motiv da budemo najbolji i pružimo mladim ljudima šansu da se afirmišu i razviju u ljude sa dobrim moralnim vrednostima, da se razvijaju psihički, fizički i tehnički. Da dobiju šansu da budu šampioni.

Danas RK Novi Beograd broji 220 članova, šest trenera i menadžment. Najmladji mini rukometaši treniraju Mini rukomet i igraju svoju Mini ligu Novog Beograda. Imamo deset takmičarskih selekcija u ligama mladjih kategorija Beograda i Srbije. Seniori se takmiče u Prvoj ligi gde je jedna od najmladjih ekipa. Od naredne sezone krećemo u nove još bolje projekte.

U junu 2019. godine RK Novi Beograd organizovaće će završnu ceremoniju za svu decu i roditelje kluba, što će biti tradicija svake sezone i pored ceremonije klub će  organizovati i proslavu povodom deset godina kluba.

Sa Novim Beogradom u Nove Pobede!

 

 

 

You might also like