Dečaci – srebrni, devojčice – bronzane

Naši dečaci rodjeni 2002. Su ove godine prvi put učestvovali na državnom prvenstvu. S obzirom na sjajne uspehe u Ligi Mladjih Kategorija i inostranim turnirima na kojima su osvajali medalje i priznanja naravno das u očekivanja bila velika. Žreb je odredio da se nadjemo u grupi sa ekipama Partizana (Beograd), Morava (Vladičin Han) i ekipom domaćina Šamot (Arandjelovac). Prvog dana takmičenja zabeležili smo obe pobede u grupi i ušli medju četiri ekipe koje su se razigravanjem borile za plasman. Prvu utakmicu za plasman od 1. do 3. mesta smo odigrali sa ekipom Studenstkog Grada. Sjajan derbi dve komšijske ekipe koji uvek budi posebnu pažnju svih prisutnih navijača. Nažalost naši momci su posustali pred kraj i izgubivši utakmicu (15:11) izgubili i šansu za zlato. Medjutim redovi su konsolidovani i u meč koji nam je doneo srebro ušli smo puni samopouzdanja i energije. Odlična ekipa Subotica Mavla nas je pošteno namučila ali smo na kraju uspeli da pobedimo rezultatom 16:14.

Najbolji igrač i najbolji strelac je bio naš levi bek Pavle Cvijetić.

Nakon osvojenog srebra pitali smo levorukog Ignjata Nešića za utiske sa prvenstva:

– Mada je 2. mesto na prvenstvu Srbije veliki uspeh, mislim da smo uz malo srece mogli da postanemo i prvaci Srbije. Od 4 jake utakmice samo jedna izgubljena bila je dovoljna da nam se želja sa kojom smo došli, na žalost, ne ostvari. Pa ipak, iako nismo sasvim zadovoljni, verujem da nam iskustvo sa ovog turnira pomoći u predsojećim utakmicama i medjunarodnim turnirima.

Konačan plasman ekipa:

1. Studentski grad – Beograd

2. Novi beograd – Novi Beograd

3. Subotica MAVLA – Subotica

4. Palanka – Smederevska Palanka

5. Partizan – Beograd

6. Smederevo – Smederevo

7. Šamot 65 – Aranđelovac

8. Rudar – Kostolac

9. Lavovi BP – Bačka Palanka

10. Morava – Vladičin Han

11. Lokosi – Lapovo

Devojčice su na ovom Prvenstvu branile zlato od prošle godine. Našle su se u izuzetno jakoj grupi sa ekipom domaćina RK Šamot (Arandjelovac) i ekipom RK Beograd (Beograd). Prvog takmičarskog dana su zabeležile obe pobede i u polufinalu su se sastale sa sjajnom ekipom Medicinara iz Šapca. Utakmica je bila fantastična, sjajna borba i pregršt prelepih poteza i golova podizali su publiku na noge. Na kraju rezultat 18:17 u korist ekipe Medicinara. Nase gracije su zajedno sa njihovim trenerom Lazarom Stevanovićem uspele brzo da prebole poraz i maksimalno se skoncentrišu za utakmicu za treće mesto. Utakmica protiv ekipe Srema je bila za infarkt. Tokom celog trajanja meča vodila se prava rezultatska klackalica što je na kraju dovelo i do izvodjenja penala. Na našem golu zablistala je Ivana Ćosić i donela radost našoj ekipi koja je osvojila bronzu. Najbolji strelac prvenstva je naša Maša Živković.

Dečaci –srebrni, devojčice – bronzane

Kada su se malo slegli utisci zapitali smo naše desno krilo Anu Radonjić kakvi su utisci sa prvenstva:

-Došli smo u Arandjelovac i prvu utakmicu igrali smo sa Beogradom, našim najvećim rivalom u ligi Beograda. Tu smo dali sve od sebe i pobedili ih. U nedelju ,u polufinalu igrali smo protiv Medicinara, uglavnom sa njima uvek igramo finale ,na svakom turniru. Tu su nas pobedili 1 razlike,uz čudne sudijske odluke,ali smatram da smo i mi dosta grešile. Neke stvari koje smo vežbali na treningu I šta smo uigravali nismo primenili na utakmici. Osvojili smo bronzu i to je uspeh mada nije ono čemu smo se nadale. Pokušaćemo ubuduće da ispravimo naše greške i da budemo još bolje.

Konačan plasman ekipa:

1. Taurunum – Zemun

2. Medicinar – Šabac

3. Novi Beograd – Novi Beograd

4. Srem – Sremska Mitrovica

5. Sloga – Petrovac na Mlavi

6. Partizan – Iđoš

7. Kikinda – Kikinda

8. Beograd – Beograd

9. Voždovac 1955 – Beograd

10. Radnički 1949 – Beograd

11. Prijepolje – Prijepolje

12. Šamot 65 – Aranđelovac

Dečaci –srebrni, devojčice – bronzane

Dečaci –srebrni, devojčice – bronzane (trener Marković i Pavle Cvijetić)

trener Marković i Pavle Cvijetić

You might also like