Bronzani dečaci Novog Beograda

Put Novobeograđana do medalje odvijao se prvo kroz grupu B u kojoj su se našle jos ekipa iz Niša RK „Mladost 2012″ i ekipa iz Sombora RK „Somborelektro”.

Rezultati u grupi:

MLADOST 2012 – NOVI BEOGRAD 10:17 (7:9)

NOVI BEOGRAD – SOMBORELEKTRO 12:11 (5:3)

Nakon osvojenog prvog mesta u grupi sa maksimalnim brojem bodova plasirali smo se polufinale. Pobednici grupa su formirali polufinalne parove RK Vojvodina – RK Novi Beograd i drugi polufinalni par je bio RK Studentski Grad – RK Crvena Zvezda.

Utakmica protiv Vojvodine je olako pripala domaćinu sa rezultatom 14:6. Naime od starta utakmice domaćini su držali konce u svojim rukama, i pre svega fizički dominirali od početka do kraja utakmice. Vojvodini je zasluženo pripalo finale dok je naše momke čekala utakmica i borba za bronzu.

Utakmicu za treće mesto smo otvorili dobrom odbranom, a i ono malo što je prošlo odbranu odlični Tasić je u prvih 10 min gotovo sve branio što nam je omogućilo rano vođstvo od 5-0 koje smo uspešno održavali do kraja poluvremena i rezultat od 9-4! Početak drugog poluvremena je takođe otvoreno sa dobrom odbranom koj je moglo biti ugroženo sobzirom da smo od 19-23 min promašili kontru,penal i 3 zicera… Međutim izvanredni Tasić na golu i konačno konkretni Stanić koji je bio najopasniji igrač po gol Crvene Zvezde su doprineli da uđemo mirno u završnicu i da se ostvari ubedljiva pobeda do tada aktuelnog prvaka Beograda i Srbije rezultatom 15-9! Sve čestitke momcima za kvalitetne utakmice na prvenstvu a treba napomenuti da su Tasić, Đerić, Jelić i Radosavljević sa različitim povredama izgurali tu utakmicu za treće mesto i dali veliki doprinos osvajanju bronzane medalje!

Bronzani dečaci Novog Beograda

Nakon prvenstva pitali smo našeg beka Strahinju Jelić o utiscima sa prvenstva i kako je zadovoljan igrom ekipe i sopstvenim učinkom:

– Veoma sam zadovoljan prikazanom igrom na državnom prvenstvu, kako ekipe tako i svojom lično. Nakon lako obavljenog posla u grupnoj fazi žreb je hteo da se već u polufinalu sastanemo sa trenutno najspremnijom i najboljom ekipom 2001 godišta u Srbiji – RK Vojvodina. Utakmica u kojoj su naše greške bile kažnjene poslala nas je u borbu za bronzanu medalju. Nismo dozvolili da nas poremeti poraz i dali smo sve od sebe da pobedimo MRK Crvena Zvezda. Veoma odgovorno i pametno smo ušli u meč i brzo napravili veliku gol razliku koju smo održavali do kraja. Bronza oko vrata, treći u Srbiji, kao motiv i podstrek za dalji rad i treniranje. Hvala treneru Šimičiću i ostalim igračima na timskom duhu i zajedništvu koje nas je dovelo do medalje.

Pored bronzanih medalja i pehara za ekipu pripalo nam je i jedno pojedinačno priznanje. Kao i uvek na visini zadatka na golu bio je Dušan Tasić i po ko zna koji put poneo titulu za najboljeg golamana prvenstva.

Čestitke igračima i treneru na prikazanoj borbi i uspehu za jedan trofej u vitrinama Kluba.

Bilten možete preuzeti OVDE (PDF – 1.32 MB).

Bronzani dečaci Novog Beograda

You might also like