Branko Dimitrijević

Golman seniorskog tima Novog Beograda Branko Dimitrijević je naš član nešto više od dve sezone. Od samog dolaska u naš klub pobrao je simpatije igrača i stručnog štaba svojom predanošću, marljivošću i načinom na koji se bori za rukometni klub “Novi Beograd” . Vrlo brzo postao je bitna karika u uspesima Novog Beograda i njegov udeo u sjajnim rezultatima je nemerljiv. Rukomet je počeo da trenira u rodnom Arilju pre nepunih 5 godina, a za nešto više od 2 sezone provedene kod nas izuzetno je napredovao i skrenuo pažnju rukometne javnosti. Sigurno će za koju godinu biti jedan od najboljih superligaških golmana. Po stilu branjenja neodoljivo podseća na šveđanina Dana Bojtlera a po karakteru na našeg proslavljenog golmana Dejana Perića. Branko je izuzetan student treće godine fakulteta političkih nauka i ujedno dokaz da dobar sportista može biti i odličan student.

Šta misliš o sastavu Novog Beograda u tekućoj sezoni?
– Sastav se dosta promenio. Dosta je novih igrača i na treninzima i na utakmicama. Treba dosta vremena da se sve to složi i da dođe na svoje mesto, ne toliko igrački koliko psihološki da svako svakog razume na terenu ali i van njega. To je za sada najveći problem koji čini mi se polako počinje da se rešava.

Koji je cilj Novog Beograda u Prvoj ligi?
– Ušli smo dosta ambiciozno u ovu sezonu. Posle dve brilijantne sezone gde smo prošli 2 ranga takmičenja. Međutim ova nova sezona je nešto sasvim novo za nas. Neiskustvo i nespremnost za tako veliki izazov koji je pred nama su očigledni i mnogo ozbiljnija liga nego prošlih godina. Za sada smo malo lošiji ali sam siguran da će do kraja sezone kvalitet doći do izražaja i da ćemo savsvim sigurno biti među prvih 5 ekipa.

Šta bi mogla da bude prednost Novog Beograda u ondosu na druge ekipe?
– Trening sigurno! Trening kakav mi imamo sigurno nema ni pola superligaških klubova a kamo li prvoligaši, tako da mislim da će to biti naša najveća prednost i da će upravo to biti odlučujuće u nastavku sezone.

Sledeći protivnik je Nova Pazova. Šta očekuješ na toj utakmici?
– Nova Pazova je uz nas jedna od najmlađih ekipa u ligi. Dosta igrača poznajemo tako da će sigurno biti prava takmičarska utakmica. Oni će želeti da se dokažu protiv nas, ali je i nama jako bitno da zabeležimo pobedu i vežemo 2 pobede i da odemo u Novu Varoš što psihološki pripremljeniji da vežemo te 3 pobede do kraja jesenjeg dela sezone i da imamo ohrabrenje za nastavak sezone.

You might also like