Borbenošću do srebra

U nedelju 25.avgusta u hali SD Crvena Zvezda održan je turnir „Trofej Srbije” u organizaciji RK Crvena Zvezda i rukometnog Saveza Srbije. Pored dečaka Novog Beograda rođenih 2001. godine učestvovali su njihovi vršnjaci iz Crvene Zvezde, Red Star (dečaci 2000.) i ŽRK Taurunum – devojice 2000. i mlađe.

U polufinalnoj utakmici igrali smo protiv sjajnih devojčica iz Taurunuma i posle izuzetno izjendačene utakmice slavili smo rezultatom 6-4. Trener Maksimović je svim dečacima ukazao priliku da igraju a većina njih je uglavnom dobro iskoristila. Taurunum je na početku stekao prednost od 2-0, iskoristivši zbunjenost naših dečaka koji su prvi put za protivnike imali devojčice. Posle smo zaigrali mnogo bolje i borbenije i preokrenuli rezultat.

Finale: Novi Beograd – Red Star 10-11 (5-5)

U finalnoj utakmici turnira protivnici su nam bili dečaci Crvene Zvezde rođeni 2000, pod imenom Red Star. Iako su fizički neuporedivo jači i godinu dana stariji pružili smo izuzetan otpor. Sekund nas je delio od sedmeraca i prilike da osvojimo pobednički pehar. Početak utakmice pripao je Novom Beogradu. Poveli smo sa 4-1. Red Star je brzo izjednačio, a na poluvreme se otišlo rezultatom 5-5, uz utisak da smo mogli da imamo lepu prednost da smo realizovali dva kontranapada. Početkom drugog poluvremena Red Star stiče prednost od tri gola (8-5), ali se naši momci ne predaju i na minut do kraja dolazimo do izjednačenja 10-10. Dve loše bačene kontre u poslednjih 30 sekundi skupo smo platili primljenim golom u poslednjoj sekundi za trijumf Red Stara.

Uprkos porazu u finalu ostavili smo dobar utisak. U narednih nekoliko dana nam predstoji da na treninzima uklonimo uočene nedostatke i spremno dočekamo turnir Studentskog grada narednog vikenda (30. i 31.8.) u Hali sportova.

Na turniru „Trofej Srbije” za Novi Beograd su nastupali: Tasić Dušan, Knežević Tomsilav, Erak Viktor, Golubović Savo, Čišić Marko, Žarković Nemanja, Lalović Marko, Đenić Filip, Nešić Ignjat, Bogdanović Mihailo Lazar, Cvijetić Pavle, Ranisavljević Milan, Mrdaković Nenad i Stanić Uroš.

You might also like