Bezbednost na internetu za rukometašice Novog Beograda!

Specijalno za mlade rukometašice RK ,,Novog Beograda,, klub će organizovati predavanje na temu bezbednost mladih sportistkinja na Internetu i na društvenim mrežama. Predavanje će održati Katarina Jonev, dugogodišni edukator na ovu temu.

Prethodno predavanje na ovu temu održano je u septembru mesecu u prostorijama skupštine opštine Novi Beograd i bilo je namenjeno svim igračima u klubu, članovima stručnog štaba i roditeljima.

– Ovog puta smo se odlučili da predavanje bude samo za devojke. Razlog za to je jer su devojke najranjivija grupa korisnika društvenih mreža. Prethodnih meseci, veliki broj mladih sportistkinja širom Srbije je imala probleme – od progaganja na Internetu, ucena, lažnog predstavljanja, kreiranja lažnih naloga koji je imao za cilj vređanje njihovog lika i dela i to su užasne situacije. Sa rukometašicama Novog Beograda ćemo analizirati te situacije i zajedno pronaći način kako da ostanu sigurne u virtuelnom prostoru – rekla je Katarina i istakla da samo kontinuiranom i pravilnom edukacijom mladima možemo da pomognemo kako da izbegnu greške u ponašanju na Internetu kao i da im pomognemo da razviju zdrave sajber identitete.

You might also like