Anja Tomić – majstor u preciznosti

Anja Tomić je jedna od tri Anje u našem klubu, ali su njene imenjakinje Penić i Kostić mlađe, za godinu, odnosno dve. U Novom Beogradu je od samog formiranja ženske grupe, a skrenula je pažnju na sebe predanim radom na svakom treningu. Malčice je povučena i stidljiva. Međutim, na samom terenu pokazuje ogromnu želju za napretkom a posebno imponuje njena ozbiljnost zbog koje bi je svaki bi trener poželeo u svojoj ekipi. Mnogo je zavolela rukomet, pre kojeg nije trenirala nijedan drugi sport.
Inače, jedna od stvari po kojoj se posebno ističe Anja Tomić jeste preciznost. Na treninzima na kojem igramo između sebe sa zadatkom da se pogađa okvir gola Anja je gotovo nepogrešiva. Sa svake pozicije bez po muke pogađa stative i prečku i prijatno iznenađuje sve u sali. U slobodno vreme voli da vozi rolere i da sluša muziku.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Knjeginja Milica“, četvrti sam razred i odličan sam đak. Od predmeta moj favorit jeste matematika, što nije čest slučaj među osnovcima. Jednostavno, ovaj predmet mi ide od ruke iako volim i ostale predmete u školi.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa nisam trenirala nijedan drugi sport. Na rukometnoj animaciji u mojoj školi odmah sam videla da je reč o jednom dinamičnom i uzbudljivom sportu i nisam imala ni najmanju dilemu da li da počnem da ga treniram. I kada sam došla na prvi trening shvatila sam da nisam pogrešila. Svaki trening je priča za sebe i zaista sat vremena nam prođe kao tren. Uvek naučimo nešto novo, bilo da je to neka igrica ili tehnički element i zbog toga sa nestrpljenjem očekujem svaki naredni trening.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je zanimljivo gotovo sve. Ipak, najuzbudljivije je kada nas trener podeli u ekipe i kada igramo između sebe. Posle toga na red dođu sedmerci u kojima se borimo za nagradu koja daje posebnu draž ovom takmičenju. Pored igranja i sedmeraca volim i razne rukometne igrice koje nam pomažu da se što bolje zagrejemo.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Trener je super. Odlično se razumemo i slažemo sa njim.

You might also like