Anja Penić – levoruka velika nada

Dugo se Anja Penić premišljala da li će se priključiti Rukometnom klubu Novi Beograd. Iako je došla na nekoliko prvih treninga, odjednom je više nije bilo. Od njene školske drugarice Svetlane čuli smo da je počela da trenira i atletiku, ali je posle još nekoliko rukometnih treninga ipak prelomila da počne da se bavi ovim sportom. Na veliku sreću svih u klubu ali, nije uopšte preterano reći, i celokupnog rukometa.
Jednostavno, radi se o izuzetnom sportskom potencijalu, pogotovo za rukomet za koji kao da je rođena s obzirom da je levoruka, da ima odlične fizičke predispozicije, da barata s loptom već kao veteran, da je brza…

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Brano Radičević“. Treći sa razred i za sada samo skroz odličan đak, a nadam se da ću i ubuduće nastaviti da ređam sve same petice. Iako mi i ostali predmeti ne padaju teško priznajem da najviše volim fizičko. Posle fizičkog najviše volim recimo muzičko i likovno.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa sam trenirala plivanje četiri godine, a onda sam odlučila da se posvetim nekom drugom sportu. Vagala sam između atletike, koju je moj otac trenirao u mladosti, i rukometa i na kraju sam se odlučila za ovaj drugi sport. Radi se o izuzetno dinamičnom i uzbudljivom sportu u kojem je svaki trening priča za sebe. Mnogo trčimo, radimo s loptom i zaista mislim da nisam pogrešila kada sam počela da ga treniram.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Praktično da nema stvari koja mi na treninzima nije zanimljiva. Ipak, moja favorit su sve vežbe s loptom. Posebno razne vrste žongliranja kada učimo da kontrolišemo loptu. Naravno, posebnu draž svakom treningu daje igra na dva gola. Tada smo u prilici da pokažemo da li smo i koliko napredovali u raznim rukometnim elementima.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Treneri su duhoviti, strogi taman koliko bi trebalo, i interesantni. Trude se da nam svaki trening učine zanimljivim i zahvaljujući njima treninzi nam proiđu za tren.

You might also like