Anja Kostić – jedna od najmlađih, a jedna od najbržih

Anja Kostić je jedna od najmlađih članova ženske grupe Rukometnog kluba Novi Beograd. Interesovanje za rukomet je pokazala na prvoj rukometnoj animaciji u Osnovnoj školi „Knjeginja Milica“ i od samog početka rada ženske grupe je u našem klubu. Rukomet je prvi sport u kojem se oprobala a po svemu sudeći u ovom sportu će ostati dugo. Osim toga što ga je očigledno mnogo zavolela, budući da na svaki trening dolazi sa veliki osmehom, ima odlične predispozicije za rukomet.
Pored toga što je levoruka, što je samo po sebi ogromna prednost budući da su igrači koji šutiraju ovom rukom mnogo ređi u odnosu na one druge, Anja je izuzetno brza. Po brzini je uz rame i mnogo starijim njenim saigračicama. Kako nam je priznala u slobodno vreme voli da peva, najviše razne pesme iz ekranzovanih bajki. Takođe, iako je jedna od najmlađih Anja je neposredna i otvorena. Na promocijama rukometa u „Delta sitiju“ iznenadila je mnoge svojom neposrednošću budući da je na pitanja novinara odgovarala razgovetno, bez imalo treme što nije čest slučaj kada su klinci u pitanju. Inače, rukomet nije stran sport u Anjinoj porodici, pošto joj se majka jedno vreme bavila ovim sportom.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Knjeginja Milica“. Drugi sam razred i odličan sam đak. Nema predmeta koji ne volim. Ipak, moji favoriti su za sada Sprski jezik, Priroda i društvo, likovna kultura…

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa nisam trenirala nijedan sport. Kada sam u svojoj školi na rukometnoj animaciji videla o kakvom je sportu reč odmah mi se svideo. Mnogo se trči, dodaje loptom i šutira na gol. Nikad nije dosadno. I sami treninzi su zanimljivi i veoma sam srećna što sam se odlučila za ovaj sport.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je zanimljivo gotovo sve. Volim rukometne igrice na početku treninga, pogotovo kada igramo igru lovci i lovina. Ipak, poslednjih pola sata treninga svi najviše volimo. Tada prvo igramo na dva gola između sebe,a nakon toga za nagradu šutiramo sedmerce. Ja sam jednom već pobedila u tom takmičenju i osvojila sam klupsku kapu i zbog toga sam izuzetno srećna.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– S trenerom imamo odličnu saradnju. Ponekad se malo naljuti na nas jer ga ne slušamo kada priča ali sve na kraju bude dobro.

You might also like