Andrea Stojanović – u rukomet zbog brata Đorđa

Andrea Stojanović je pristupila ženskoj grupi Rukometnog kluba Novi Beograd od njenog osnivanja. Od samog početka pokazala je ogromnu odgovornost prema obavezama budući da retko šta može da je spreči da prisustvuje treninzima. Nema sumnje da je mnogo zavolela rukomet pošto je, sa ocem Srećkom, majkom Tatjanom i bratom Đorđemi, koji je mnogo duže od nje trenira rukomet u našem klubu, redovni posetilac svih utakmica našeg Prvog tima, a takođe, kada joj god obaveze dozvole prati i sve ostale rukometne mečeve u Beogradu.
Iako je jedna od najmlađih u grupi Anči, što je Andrein nadimak, pokazuje veliku borbenost i neustrašivost. Pravi je ekspert za presing budući da koga god da čuva izuzetno teško postiže golove. Skroz odličan je đak, a pored rukometa u slobodno vreme voli da crta, čita i da vozi bicikl.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Dragan Lukić“, treći sam razred i imam sve petice u školi. Učenje mi ne pada teško jer sam svesna da je obrazovanje mnogo bitno. Od predmeta najviše volim likovno, fizičko i muzičko.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Presudnu ulogu da počnem da se bavim ovim sportom imao je moj stariji brat Đorđe. Mnogo pre mene je počeo je u Novom Beogradu da trenira rukomet i gledajući njegove treninge i utakmice zavolela sam ovaj sport. Kada je Novi Beograd osnovao žensku grupu za mene nije postojala ni najmanja dilema. U dogovoru sa majkom i ocem upisala sam se na rukomet i zbog toga sam izuzetno srećna. Radi se o jednom zanimljivom i dinamičnom sportu, i na svakom treningu i utakmici osećam ogromno zadovoljstvo što sam krenula bratovim stopama. Takođe, i u samom klubu atmosfera je na najvišem nivou. Druženje je ekstra pa samim tim svi u našoj grupi sa nestrpljenjem očekujemo svaki naredni trening i utakmicu.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je zanimljivo gotovo sve. Volima kada radimo vežbe, pogotovo kada vidim da iz treninga u trening pojedine vežbe radim sve lakše i bolje što je najbolji dokaz da napredujem. Takođe, volim kada igramo između sebe i kada šutiramo sedmerce. Taj deo treninga je najuzbudljiviji jer se takmičimo između sebe.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Trener je zabavan i zanimljiv. Svojski se trudi da nam treninge učini zanimljivim i uzbudljivim, da nas što više nauči ali i da se našali s nama.

You might also like