Andrea Savić – fizičke predispozicije za desetku

S druge strane je tiha i malčice zatvorena. Na treningu ne progovara gotovo ni reč, s pažnjom sluša svaku trenerovu sugestiju i u svakoj vežbi daje svoj maksimum.
Ova bivša karatiskinja je veliki potencijal i ako bude nastavila da radi ovim tempom nema sumnje da će predstavljati jednu od vodećih igračica našeg kluba u svom godištu. Veliki je ljubitelj sporta, što i ne čudi s obzirom da joj se majka bavila odbojkom a otac veterpolom, veslanjem, stonim tenisom, košarkom… U slobodno vreme, poput mnogih naših članica, voli da igra fudbal.
U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u Osnovnu školu “Mladost”. Drugi sam razred i vrlo dobar sam đak. Od predmeta najviše volim likovno i fizičko, jer volim da crtam i da se bavim raznim oblicima fizičkih aktivnosti.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa četiri godine sam trenirala karate. Međutim, ovaj sport me nikada nije do kraja ispunjavao. Kada je Rukometni klub Novi Beograd u mojoj školi održao animaciju ovog sporta odmah sam prelomila da karateu kažem zbogom i da ubuduće počnem da treniram rukomet. Odnela sam roditeljima flajer sa podacima Novog Beograda i rekla da bih mnogo volela da počnem da se bavim ovim sportom. Uslišili su mi želju i mnogo sam srećna zbog toga. Za razliku od karatea u rukometu ima mnogo više živosti. Neprestano se krećemo a povrh svega igramo s loptom što je samo po sebi zanimljivo.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada igramo između sebe. Takođe volim štafete pogotovo u kojima kombinujemo vođenje lopte sa igranjem “iks-oksa”.
Šta misliš o treneru koji te vodi?
– Trener je super.

You might also like