Anđela Krajčinović – stopama brata Stefana

Anđela Krajčinović je jedna od najmlađih u ženskoj grupi Rukometnog kluba Novi Beograd. U našem klubu je gotovo od samog osnivanja ženske grupe.

Na svaki trening dolazi sa osmehom, a karakterišu je upornost i skromnost. Jedna je od retkih koja bez razmišljanja staje na gol, što i ne čudi s obzirom da ima starijeg brata Stefana koji brani boje Rukometnog kluba Studentski grad i koji važi za jednog od najboljih golmana u zemlji u svom godištu. Anđela je nedavno prešla u mlađu grupu i rado novim polaznicama demonstrira šta je sve naučila do sada. U slobodno vreme voli za crta.
U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u Osnovnu školu “Knjeginja Milica”. Drugi sam razred i odličan sam đak. Od predmeta na prvom mestu mi je srpski, na drugom matematika, na trećem fizičko, pa onda svi ostali.
Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Iako pre rukometa nisam trenirala nijedan drugi sport čim sam videla o kakvom je sportu reč odmah sam zaključila da je pravi izbor za mene. Radi se o jednom dinamičnom i zanimljivom sportu sa mnogo elemenata, kako sa samom loptom tako i bez nje. Takođe, i moj brat Stefan nekoliko godina trenira rukomet i on je jedan razlog, ne i glavni, što sam se i ja odlučila da počnem da se bavim ovim sportom.
Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada igramo i kada izvodimo sedmerce. Takođe, volim sve vežbe sa loptom, pogotovo kada vežbamo dodavanje, hvatanje i žongliranje.
Šta misliš o treneru koji te vodi?
– Trener je super. Zabavan je i maksimalno se trudi da nam prenese svoj znanje iz rukometa.

You might also like