Aleksandra Tejić – bivša plivačica uplovila u rukometne vode

Aleksandra Tejić je na rukometnoj animaciji u Osnovnoj školi „Knjeginja Milica“ odmah izrazila želju da se upiše u naš rukometni klub. Sa drugaricom iz odeljenja Ivonom Bulat od prvog dana je na treninzima svoje grupe, pokazavši od samog početka ogromnu ozbiljnost i marljivost neophodne za uspeh na bilo kojem polju, pa i u sportu. Sa rancom na leđima i osmehom na licu uvek je među prvima koji dođu na trening, a iz razgovora s njenom mamom saznali smo da čim osvane subotnji dan počne da priča o prvom treningu koji je očekuje posle nedeljne pauze.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Knjeginja Milica“. Treći sa razred i skroz odličan sam đak. Nije mi teško da učim i od prvog razreda sam težila da imam sve petice. U školi imam mnogo dobrih drugara i drugarica, među njima je svakako i Ivona s kojom sam počela i da treniram rukomet.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Iako o rukometu gotovo da ništa nisam znala čim sam na animaciji u mojoj školi videla o kakvom je sportu reč odmah mi se svideo. Dinamičan je i uzbudljiv a omogućava svima da učestvuju u igri i da dele radost pogodaka. Pre rukometa četiri godine sam trenirala plivanje. Za razliku od ovog sporta gde si stalno u vodi i gde takoreći nemaš priliku da komuniciraš sa saigračima u rukometu je to moguće, pa se na treninzima, pored vežbanja i igranja, i prelepo družimo.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je sve zanimljivo. Volim kada igramo šuge, kada radimo s loptom, pogotovo štafetne vežbice u kojima se trkamo. Ipak, bila bih neiskrena kada ne bih rekla da nam poslednjih pola sata svakog treninga najviše prija. Na otprilike polovini treninga treneri nas dele u ekipe i tada igramo. U tim trenucima smo nasrećnije jer kroz igru možemo da pokažemo šta smo pre toga naučili.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Treneri su dobri, interesantni i stalno se trude da nam trening učine lepim. S njima nam nikada nije dosadno na treninzima.

You might also like