Aleksa Minić – nadolazeće snage

Aleksa je jedan od predvodnika generacije 1994. godišta koja je jedna od najuspešnijih klupskih selekcija. Igra na poziciji srednjeg beka i svojim rešenjima i lucidnošću redovno oduševljava publiku. Pred njim je sigurno blistava karijera i vrlo brzo će krenuti stopama starijeg brata Luke koji je jedan od naboljih igrača seniorskog tima.
Koliko dugo treniraš rukomet?
Rukomet treniram od četvrtog razreda osnovne skole, dakle 8 godina. Stvari su se dosta promenile od mog prvog treninga pa do sad, ali ljubav prema rukometu je ostala ista.

Šta ti je najlepši trenutak u karijeri?
Sa mojom generacijom imam puno lepih uspomena, brojne zlatne medalje koje smo osvajali na prvenstvima Beograda i Srbije. Takođe i uspesi na međunarodnim takmičenjima, tako da mi je teško da izdvojim bilo koji trenutak.
Šta odvaja Novi Beograd od ostalih klubova u zemlji?
Imamo odlične uslove za treniranje što je veoma bitno za dobre rezultate koje Novi Beograd postiže. Na treninzima se radi ozbiljno i kvalitet treninga je možda i najbolji u Srbiji. Klub funkcioniše  kao jedna velika porodica. Naravno svi uspesi Novog Beograda kreću od naših trenera sa kojima treniramo od samog početka.
Šta bi voleo da postigneš u rukometu?
Voleo bi da zaigram sa Novim Beogradom u Super ligi. Pa posle toga možda i negde u inostranstvu u nekoj jačoj ligi, a naravno moj san je da jednog dana zaigram za reprezentaciju Srbije.

You might also like