„Sudar“ mladosti i iskustva

Novi Beograd – Rekreativo 26:21 (13:14)

Mesto odigravanja: Hala Pinki

Broj gledalaca: 500

Sudije: Vukićević, Dragomirović (Beograd)

Sedmerci: Novi Beograd 2(2), Rekreativo 6(6)

Isključenja: Novi Beograd 12 minuta, Rekreativo10 minuta

Novi Beograd: Peić J. 1, Minić A. 1, Stanković D., Nikolić N., Dubljević V. 1, Vrga I., Bijelić N. 2, Ivanović B., Pupavac J. 2, Milutinović U., Mandić N. 10, Cvetković A., Knežević B., Kokotović N., Dimitrijević B. (9 odbrana), Minić L. 9.

Rekreativo: Zurić D., Živković B. 1, Milojević M. 2, Stojković A. 3, Petković D. 6, Milošević D., Mihajlović M. 3, Lazić B., Krstić S., Dragićević D., Oljača B., Drenoviac I. 2, Bajalović I., Andreić N., Lazić S., Martinović S. 4.

Ovim gradskim derbijem otvorili smo jesenji deo Prve Rukometne Lige Centar. Dugo najavljivana utakmica između RK Novi Beograd i RK Rekreativa pokazala je zašto je dobila epitet derbi utakmice prvog kola. Loš početak naših rukometaša uslovilo je da gosti naprave u 6.minutu 4:0. Ovaj rezultat je bio posledice pre svega loše realizacije u napadu i pomalo zgrčenih mladih igrača koji su sa vidnom tremom ušli u utakmicu. Međutim nakon toga dva vezana gola pa su stvari počele polako da dolaze na svoje. Do kraja poluvremena smo stigli rezultat i na pauzu se otišlo sa rezultatom 13:14 za goste.

U nastavku se nastavila rezultatska klackalica. Sjajni Bojan Lazić na golu Rekreativa je bio na visini zadatka tokom cele utakmice. Zahvaljujući njegovim fantastičnim odbranama gosti su odolevali sve do 53.minuta kada smo sa tri vezana gola otišli na 23:20. Do kraja utakmice se ta prednost samo povećavala i uz poslednji zvuk sirene rezultat na semafosu je bio 26:21 za RK Novi Beograd.

U ekipi domaćina odličnom igrom i zalaganjem istakli su se povratnici Nenad Mandić (10 golova) i Luka Minić (9 golova). U drugom poluvremenu je obrana odradila svoj deo posla i momci su u poslednjih 15 minuta utakmice pokazali koliko su fizički dominantni i spremni da svaku utakmicu iznesu do kraja u veoma visokom ritmu. U trenutcima kada se rezultat “lomio” vredno je pomenuti da je “proradio” i Branko Dimitrijević na golu, i sa nekoliko vezanih odbrana omogućio našim igračima da “lakim” golovima naprave razliku i pobede.

Sudar mladosti i iskustva   002

Sve čestitke igračima i stručnom štabu na borbenosti, zalaganju i ostavarenoj pobedi na samom startu prvenstva.

Sledeće kolo gostujemo ekipi Sloge iz Petrovca na Mlavi. Utakmica se igra u subotu 27.9. u 19.00 časova.

You might also like