„Duboka“ Morava

Morava: Dimitrijević (4 odbrane), Rakić M. 3, Milosavljević 4, Tasić 8, Vojinović, Đurković 1, Rakić Z. 3, Urošević, Ćevap, Jokić 7, Stanojević 7(3), Genčić (6 odbrana), Antić, Maksić, Belić, Kojić.
Novi Beograd: Dimitrijević (15 odbrana), Minić A .1, Nikolić 1, Matičić 2(1), Delić, Dubljević 2, Bijelić 6, Puletić, Radoničić 2, Radenković 4, Čučković, Krstić 1, Minić L.4, Beljin 5, Stevanović 1, Vrga,
U derbiju 1. Kola Prve lige „Centar“ Morava iz Velike Plane bila je bolja od Novog Beograda. Imaće naši momci za čime da žale nakon ove utakmice jer su bili itekako blizu podviga i velikog iznenađenja.
Fantastično smo počeli utakmicu. Već posle 10-ak minuta stekli smo prednost od 3 gola. Do 24.minuta viđen je „svemirski“ rukomet u režiji naših momaka. Tim rečima je jedan rukometni stručnjak predstavio igru Novog Beograda u tom periodu. Podatak da smo u prvih 24.minuta svaki napad ralizovali golom dovoljno govori o našoj igri. Posle ubedljivog vođstva od 17-10 naši momci su praktično stali. Iskusni domaćini su iskoristili dva vezana isključenja i nekoliko tehničkih grešaka i prilično lako smanjili na samo dva gola razlike. To je verovatno i bio presudan momenat utakmice. Domaćini su se brzo povratili iz šoka koji su „preživeli“ u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu se probudila izuzetno bučna publika koja je stvorila sjajnu atmosferu. Naša odbrana je u drugom delu bila prilično ranjiva dok nam napad nije bio ubojit kao u prvom poluvremenu. Razigrali su se iskusni Tasić i Jokić što je u 48. minutu Moravi donelo prvu prednost na meču, 24-23. Do kraja utakmice domaćin je kontrolisao rezultat i zasluženo slavio. Razloge našeg poraza treba tražiti u slaboj odbrani u nastavku utakmice i 15 tehničkih grešaka. Od toga čak 10 lopti smo bacili u ruke protivniku !?

U sledećem kolu u hali „Pinki“ dočekujemo Sinđelić.

You might also like