Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Intervjui

Tasić Dušan – biser Novog Beograda

 

Dete za primer! Dušan Tasić – Tasa jedan je od najtalentovanijih i najiskusnijih igrača naše škole rukometa. Sjajnim odbranama i fantastičnim napretkom nametnuo se trenerima pa pored svog godišta (2001.) brani i za starije generacije (2000. i 1999.).

Pored brojnih medalja i pojedinačnih priznanja „naš" Tasa definitivno opravdava ulogu kapitena i nosioca igre generacije 2001. godište. Ipak, pred njim je dug put i naporan rad da bi jednog dana branio boje velikih klubova i zaslužio grb naše reprezentacije.

1. Na nedavno završenom prvenstvu Srbije u Aranđelovcu osvojili smo srebrnu medalju. Bio si najbolji golman na turniru. Da li si zadovoljan svojim odbranama i igrama ekipe?

- Na nedavno završenom Prvenstvu Srbije za dečake rodjene 2001. godine ekipa RK Novi Beograd nije pokazala sve što može i ume na čelu sa mnom. Pojedinci su u utakmice ulazili jako neozbiljno i neodgovorno nesvesni težine turnira. To nam je prolazilo bez posledica sve do finala. U borbi za zlato smo za protivnika imali nešto ozbiljniju ekipu Crvene Zvezde. Sva ta neozbiljnost i neodgovornost nas je skupo koštala.Još jednu godinu treninga smo bacili u vodu. Nadajmo se da sledeće godine nećemo treći put ponoviti istu grešku. Narod je lepo rekao: "Nikad poraz, samo lekcija!"

Tasic Dusan biser NBG 001

2. Jedini si igrač u klubu koji ravnoparavno igra za tri generacije : 1999, 2000 i 2001... Možeš da nam daš neko poređenje za svaku generaciju?

- Postoji vidna razlika u pristupu igri i treninzima ova tri godišta.Treninzi 1999.godišta su najozbiljniji, iscpljujući i veoma zanimljivi. Dečaci pazljivo slušaju trenera i trude se da izvedu ono što on traži od njih. Dečaci 2000. godiste su veoma talentovani. Nadam se da će uz puno ozbiljnog rada uspeti da se vrate na stari put slave. Dečaci 2001. godišta su veoma napredovali u poslednje vreme, ali još uvek nedostaje ozbiljniji pristup treninzima i utakmicama. U starijim godištima utakmicu dobija ekipa, a u 2001. rezultat zavisi od raspoloženja pojedinaca.

Opširnije...

Đorđe Pisarić – zlatna desnica RK Novi Beograd

intervju - Djordje Pisaric

Jedan od najtalentovanijih igrača iz našeg podmlatka, Đorđe Pisarić, kuca polako na vrata prvog tima i svojim sjajnim partijama opravdava ulogu kapitena i jednog od nosioca igre generacije dečaka 1999. godište. Nakon fenomenalnog uspeha i osvajanja zlatne medalje na prvenstvu Srbije, Piske je svojom desnicom bio nerešiva enigma u finalu, postigavši 10 golova i tako bio najbolji pojedinac utakmice.

Opširnije...

Još članaka...

Strana 3 od 35

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas