Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Izveštaji

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Proteklog vikenda u Smederevu održan je međunarodni rukometni turnir „TROFEJ SMEDEREVSKE JESENI". Novi Beograd je nastupao sa šest ekipa i osvojio 4 medalje i 5 pojedinačnih priznanja. Takmičile su se ekipe iz Srbije i regiona a o veličini turnira govori brojka od preko 1200 učesnika na turniru.

U konkurenciji dečaka i devojčica 2003.godište i mlađi, imali smo tri ekipe, dve ekipe dečaka i jednu devojčica. Sistem takmičenja je bio takav da prvaci grupa odmah formiraju polufinalne parove. Naši dečaci 2003.godište našli su se u grupi sa ekipom DRŠ Alen Mihalj koja je pored nas bila favorit za najviši plasman. Na žalost naši dečaci u utakmici za prvo mesto u grupi nisu uspeli da savladaju protivnike iz Slovenije i sa drugog mesta u grupi ušli su u razigravanje od 5. do 8 mesta. Do kraja i očekivano, sve pobede. Na kraju konačan plasman 5.mesto ali moramo da napomenemo da smo pokazali sjajnu igru i kvalitet i da nam je bilo mesto među prve tri ekipe. Mlađi dečaci (2004) su u istoj konkurenciji zauzeli 9.mesto ali su bez sumnje „ostavili srce na terenu".

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Devojčice su bez većih problema zauzele prvo mesto u grupi i došle do borbe za bronzu gde su se, spletom čudnih okolnosti, ponovo sastale sa ekipom Zete iz Crne Gore. Sa puno žara lako samo prešle i tu prepreku i na kraju zasluženo osvojile bronzanu medalju. Kao najperpektivnije igračice proglašene su Marija Tepša i Ana Radonjić.

Opširnije...

Zlatar za nova zlata

Rukometni klub Novi Beograd je uspešno završio drugu smenu kampa na Zlataru od 20.8. do 28.8. Ovaj put na pripremama su bili dečaci i devojčice 2001. godište i mlađi(e) u pratnji trenera Vlade Šimičića, Lazara Stevanovića i Milice Čubrilo.

Planina Zlatar (najviši vrh Golo brdo 1.627 m), nalazi se između reka Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. U imenu planine Zlatar sažeta su sva njena svojstva: mirisne livade i bistra jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana, blagotvorni vazduh obogaćen terpentinom i ozonom, beskrajni vidici... Planina Zlatar po morfologiji, klimi i biljnom pokrivaču odnosno autentičnoj prirodi, svrstava se u značajne turističke regije, u kojoj se mogu razvijati sportsko-rekreativni, izletnički, zdravstveno-lečilišni, lovni, kongresni, ekskurzivni i turizam na selu. U podnožju planine Zlatar, nalazi se gradić Nova Varoš sa oko 8.000 stanovnika (sa okolnim selima). Na Zlataru se nalaze hotel "Panorama" i "Zavod za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja i arterijskog krvnog pritiska", okruženi smrčevom i brezovom šumom. U blizini se nalaze manastir Mileševa (13. vek), manastir Davidovica (12. vek) u gradiću Brodarevo, manastir Banja (12. vek) u Priboju, crkve brvnare u Kućanima i Radijevićima, koji upotpunjuju turističku ponudu planine Zlatar.

Zlatar za nova zlata

Za tih sedam dana našim sportistima pruženi su fantastični uslovi za rad. Na raspolaganju im je bila hala u Novoj Varoši, bazen, otvoreni tereni, stolovi za stoni tenis, banket sale, zdrava organska hrana i ono najbitnije neograničena količina svežeg i čistog vazduha.

Opširnije...

Davorin Vujović na Svetskom prvenstvu u Brazilu

Opširnije...

Izola – šesti dan

Poslednji dan na ovogodišnjem Eurofestu počeo je sličnim rasporedom aktivnosti kao i do sad. Buđenje oko pola 9, odlazak na doručak, spremanje za plažu i naravno uživanje u kupanju i sunčanju na plaži San Simona.

Po povratku u školu Dante Aligijeri u kojoj smo bili smešteni, usledilo je spremanje za ručak i odmor pred odlučujuće utakmice i borbu za što bolji plasman.

Ono što do sada nismo spomenuli je to da je celokupna ekipa Rukometnog kluba Novi Beograd bila prezadovoljna smeštajem i hranom. Učionice u kojima smo bili smešteni su bile prostrane i čiste. Bili smo podeljeni u dve učionice tako da je svako imao dovoljno prostora za svoje stvari i dušeke za spavanje. Hrana je takođe bila na zavidnom nivou. Nakon svakog obroka su se ređali prazni tanjiri jer je trener Nikola kontorlisao da li je sve pojedeno a često su se tražili dodaci.

Opširnije...

Izola – peti dan

Pretposlednjeg dana u Izoli naši dečaci su imali uobičajen raspored aktivnosti... Posle doručka i sređivanja učionica proveli smo pre podne na plaži San Simon – najlepšoj slovenačkoj plaži. Posle standardne ture kupanja u moru i jednočasovnog spuštanja niz tobogane imali smo ručak i popodnevni odmor.

Takmičarski deo odvijao se posle podne na terenu OŠ Dante Aligijeri. Obe ekipe su imale po jednu utakmicu.

Stariji dečaci 2003. su odlično odigrali protiv Long Jinga sa Tajvana i bez većih problema zabeležili pobedu 16-13. Ovom pobedom osigurali smo najmanje bronzanu medalju. Sutra u poslednjoj utakmici na turniru u direktnom duelu sa Izolom odlučujemo ko će biti srebrni. Naravno, pre toga treba da pobedimo i Smederevo.

Mlađi dečaci 2004. su za protivnika imali Trsat A iz Rijeke. Veći deo utakmice rezultat je bio izjednačen ali su Hrvati iskoristili dosta bledo izdanje naših momaka i pobedili 13-10. Našim dečacima kao da je ponestalo snage što je na kraju i presudilo. Dosta slaba odbrana i tek po neki dobar potez u napadu nisu bili dovoljni da pobedimo i da se borimo za zlatnu medalju. Sutra nam je poslednja šansa da u duelu sa Izolom pokušamo da se dokopamo meča za treće mesto!

 

Pogledajte naše slike iz galerije

Još članaka...

Strana 9 od 70

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas