Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Usein Bolt u dresu Novog Beograda

Usein Bolt u dresu Novog Beograda

U Sremskoj Mitrovici održavaju se 9.olimpijske igre učenika Srbije. Rukometni klub „Novi Beograd" je imao svog predstavnika u Sremskoj Mitrovici. Drugog takmičarskog dana u atletici u konkurenciji srednjoškolaca zlatnu medalju na 100 metara osvojio je Nikolić Nikola desno krilo naše seniorske ekipe. Rezultat 11.20 (elektronski mereno) je fantastičan, pogotovo ako se uzme u obzir da Nikola nije atletičar već rukometaš. Bitno je istaći da je seniorski rekord Srbije na 100 metara u vlasništvu Slobodana Brankovića 10.33 postavljen daleke 1993. godine. Zlatna medalja dobija na značaju ako se zna da su svih osam finalista najkraće sprinterske discipline sem Nikole Nikolića aktivni atletičari. Momak koji je trčao u crvenom dresu RK "Novi Beograd" iza sebe je ostavio članove AK „Partizan", AK "Crvena Zvezda", AK "Sirmijum", AK "Kometa", itd... Sa rezultatom 11.20 Nikola je sigurno najbrži rukometaš u Srbiji. Njegova brzina dolazi do izražaja i na rukometnom terenu. Sjajne fizičke predispozicicje obilato koristi na poziciji desnog krila.

Zlatna medalja Nikolića u atletici na školskim olimpijskim igrama u Sremskoj Mitrovici je još jedan dokaz svestranosti članova našeg kluba.

Nedavno je predsednik fudbalskog kluba Hajduk iz Kule Zoran Osmajić nudio dvoboj najbržeg fudbalera u Srbiji, Branka Pauljevića (nezvanično drugi najbrži fudbaler na svetu) sa Amerikancem Marvelom Vinijem fudbalerom Kolorada iz Denvera, koji važi za najbržeg fudbalera na svetu. Predsednik rukometnoga kluba Novi Beograd, Nikola Maksimović, predlaže da brzinu na 100 metara odmere član našeg kluba Nikola Nikolić i potencijalno pojačanje FK"Crvena Zvezda" Branko Pauljević. Poprište dvoboja neka biraju Kuljani...

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas