Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Valentina Stojanović – iz odbojke u rukomet

Valentina Stojanović – iz odbojke u rukometValentina Stojanović je u ženskoj grupi Rukometnog kluba Novi Beograd gotovo od njenog samog osnivanja. Sredinom oktobra došla je s bakom na prvi trening i od tada je postala naš redovni član. Iako jedna od najmlađih u grupi Valentina se odlično snalazi. Karakterišu je brzina i okretnost a iz treninga u trening sve više napreduje i ako bude nastavila tim tempom biće nosioc grupe u svom godištu.

Trenirala je i odbojku za koju kaže da je manje zanimljiva od rukometa. U slobodno vreme voli da čita a zbog ogromne energije koju poseduje nadimak joj je Struja.

Kakav si đak i koje predmete najviše voliš?

– Odličan sam đak. Od predmeta najviše volim fizičko i likovno jer obožavam sportsko takmičenje u svim oblicima i uživam u crtanju.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?

– Pre rukometa sam trenirala odbojku, ali mi nisu odgovarali termini pa sam ubrzo morala da odustanem. Upravo tada je bila rukometna animacija u mojoj školi na kojoj sam videla da je reč o jednom zanimljivom i uzbudljivom sportu. Došla sam na trening koji mi se odmah svideo i odmah sam odlučila da počnem da se bavim ovim sportom. Za razliku od odbojke na rukometu ima mnogo više trčanja i igre s loptom što meni u potpunosti odgovara.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?

– Na treninzima volim gotovo sve. I kada igramo igrice na početku treninga i kada radimo razne vrste vođenja lopte i dodavanja. Ipak, najviše volim kada na kraju treninga igramo između sebe i kada izvodimo sedmerce.

Šta misliš o trenerima koji te vode?

– Treneri su super. Posvećuju nam pažnju i trude se nas nauče što više.

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas