Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Gordana Magdelinić – u rukomet iz drugog pokušaja

Gordana Magdelinić – u rukomet iz drugog pokušajaGordana Magdelinić je pristupila ženskoj grupi Rukometnog kluba Novi Beograd ubrzo nakon njenog osnivanja. Na prvim treninzima se videlo da ima određeno rukometno predznanje što i ne čudi s obzirom, saznali smo kasnije, da se pre godinu dana okušala u ovom sportu u RK Feniks ali je ubrzo odustala. Kako kaže u ovom klubu nisu joj se svideli treninzi i tek kada je došla u Novi Beograd shvatila je koliko je rukomet zanimljiv sport.

Goca ima odličnu građu za rukomet. Za svoje godine je izuzetno visoka i krupna što je i normalno budući da joj je to u genima. Ima veliki potencijal koji može da se prevede u odličnog igrača ako bude marljivo i predano trenirala. Pre rukometa se dugo godina bavila i aikidom a u slobodno vreme voli da vozi bicikl.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Branko Radičević“, treći sam razred i odličan sam đak. Od predmeta dopada mi se likovno ali je moj favorit, ipak, fizičko jer obožavam sve vrste sportova.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Rukomet je jedan zanimljiv i uzbudljiv sport. Dinamičan je, ima mnogo elemenata a mnogi od niih nisu teški za učenje tako da posle samo nekoliko treninga možeš da ga igraš s lakoćom. Takođe, budući da sam pre rukometa trenirala individualan sport aikido shvatila sam da je kolektivni sport sam po sebi mnogo bolji jer da bi došao do cilja moraš da sarađuješ sa drugaricama.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Najviše volim kada na kraju treninga igramo između sebe i kada izvodimo sedmerce. Takođe, i svaki početak treninga je zanimljiv budući da dok se ne zagrejemo igramo razne sadržajne igrice. Od njih mi se najviše sviđa lovci i lovina.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Trener je zabavan. Trudi se da nam svaki trening učini zanimljivim a zna i da se pošali sa nama i da nas nasmeje.

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas