Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Desetka za Novi Beograd u „rukometnoj fantaziji“

Desetka za Novi Beograd u „rukometnoj fantaziji“U nedelju, 29. januara 2012, u Beogradskoj areni spuštena je zavesa na Deseto evropsko prvenstvo za rukometaše u čijem je spektakularnom finalu Danska savladala Srbiju, koja je tako postala vicešampion Starog kontinenta. I naš klub, Novi Beograd, može da se pohvali činjenicom da je od samog početka do kraja prvenstva bio neizostavni deo ovog ogromnog svetskog sportskog događaja koji je uživo pratilo preko 300.000 gledalaca i koji je direktno prenošen u preko 70 zemalja.


Kvalifikovali smo se na Evropsko prvenstvo briljantnim nastupom na promocijama ovog događaja u Delta sitiju. Specijalni poziv od Rukometnog saveza Srbije da naši najmlađi rukometaši i rukometašice budu deo organizacije šampionata Starog kontinenta prihvatili smo iako smo znali da je pored velike časti to i ogromna obaveza.
Ipak, odličnom organizacijom unutar kluba ispunili smo sve zahteve Rukometnog saveza Srbije i Evropske rukometne federacije i na kraju dobili velike pohvale od svih na našem učešću u “rukometnoj fantaziji” koja je trajala tačno dve nedelje. Prepoznatljiv špalir kroz koji su istrčavali igrači svih reprezentacija na teren, prvo Pionira, a potom i Beogradske arene, činio je naš podmladak. Još jednom smo se kao klub pokazali u najlepšem svetlu i dokazali da smo vični svakom zadatku.
Desetka za Novi Beograd u „rukometnoj fantaziji“Naravno, u polaganju ovog ispita sa čistom desetkom trud su utkali mnogi. Pre svih naši najmlađi rukometaši i rukometašice koji su imali napornih 14 dana i koji su svojim ponašanjem u dvoranama još jednom osvetlali boje našeg kluba. Zatim trener Miloš Simić koji je u svakom trenutku na licu mesta vodio računa o 24 klinaca. Takođe, roditelji naših članova, njihovi učitelji i ostali u klubu koji su se potrudili da sve protekne kako treba.
Sve u svemu, iza nas su lepih ali u isto vreme i napornih 14 dana u kojima smo stekli dragoceno iskustvo. U nadi i sa željom da u doglednoj budućnosti i neko od naših igrača prolazi kroz špalir mališana na nekom velikom takmičenju oprostili smo se od Desetog evropskog prvenstva za rukometaše, ali ne i od “rukometne fantazije” koja je u našem klubu uvek prisutna!!!

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas