Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Seniori glancaju formu

seniori-2012

Seniorska ekipa Novog Beograda privodi kraju pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi. Iza nas je jedna promenljiva polusezona koju smo završili na za nas slaboj 12. poziciji na tabeli. Pripremni period startovali smo već 9. januara i pored mnoštva treninga odigrali smo i nekoliko prijateljskih utakmica. Trenutna atmosfera i rad u klubu svakako da može da ohrabri sve pristalice Novog Beograda. Do početka prvenstva biće odigrano još 2 kontrolne utakmice koje će poslužiti za glancanje forme za nastavak prvenstva.

Tokom zimske pauze došlo je i do nekoliko promena u igračkom kadru. Klub su napustili pivotmeni, kadetski reprezentativac Srbije Ivan Popović i povremeni juniorski reprezentativac Nemanja Bojičić. Obojica su pojačala redove supreligaških klubova Partizana odnosno Požarevca. Golman Dušan Zdravković je takođe napustio RK"Novi Beograd" i našao je angažman u inostranstvu. Novo odredište popularnog Bekama biće italijanski klub "Alpi Prato". Svoj trojici bivših članova želimo puno sreće u nastavku karijere.

Pojačanja Novog Beograda za prolećni deo sezone nisu izostala. Na poziciji pivotmena iz druge ekipe je prekomandovan Dragan Antonić koji je svojim dosadašnjim zalaganjem i odnosom prema obavezama apsolutno opravdao poverenje trenera Maksimovića. Na bekovskim pozicijama prvom timu su priključeni članovi naše juniorske ekipe, srednji bek Aleksa Minić (kapiten juniorske ekipe), desni bek Uroš Milutinović i univerzalac Igor Vrga. Pored naših juniora novi igrači biće i levi bek Dušan Tomić iz Vranja, povratnik u staro jato Marko Pisarić kao i još jedan levoruki bek povratnik iz inostranstva Ranko Džolić. Poslednje u nizu pojačanja za Novi Beograd je desno krilo Uroš Mirosavljević. Upečatljivo je da je konkurencija u prvom timu pojačana sa čak 4 levoruka igrača, i da će sigurno to biti naš nov kvalitet. Uz igrače koji su činili okosnicu Novog Beograda i prethodne tri sezone biće to igrački kadar na koji će računati trener Nikola Maksimović. Svi igrači koji su licencirani za prolećni deo sezone će i cele sledeće sezone biti članovi Novog Beograda. Ova činjenice nam daje veliki optimizam da ćemo u sledećoj sezoni ponovo biti na starim - stazama uspeha!

Prvu utakmicu u nastavku lige igramo u Zaječaru. Domaćin je bez poraza u jesenjem delu i svakako da je praktično već obezbedio superligaški status. Biće to sjajna prilika za sticanje preko potrebnog iskustva, i mogućnost da pokažemo svoj novi kvalitet.

seniori-2012Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas