Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Tamara Pilipović – još jedna umetnička duša u rukometu

Tamara Pilipović – još jedna umetnička duša u rukometuTamaru Pilipović smo upoznali ispred „Delta sitija“, na jednoj od promocija Evropskog prvenstva za rukometaše u kojima je učestovao naš klub. Tada se upoznala sa nekim našim članicama koje su je odlično prihvatile i već naredne subote bila je na treningu u osnovnoj školi „Branko Radičević“. Iako je, u odnosu na većinu, krenula da trenira nešto kasnije brzo se uklopila u ceo sistem.
Malčice je povučena i tiha, ali je vrlo je predana i disciplinovana na treninzima i prava je milina sa njom sarađivati. S velikom znatiželjom i koncentracijom sluša sve trenerove savete i svojski se trudi da maksimalno odradi sve zahteve. U svojoj biti je, kao i još jedna naša članica Svetlana Ponjavić, i umetnička duša budući da u slobodno vreme voli da crta i peva.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „Branko Radičević“, treći sam razred i skroz odličan sam đak. Od predmeta najviše volim matematiku i likovno, jer uživam da izvodim razne računske operacije i da crtam.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– U mojoj porodici izgleda da postoji rukometni gen. Majka je trenirala rukomet u mladosti, do skora se i brat bavio ovim sportom, pa je nekako bilo logično da i ja probam. Ipak, nije to glavni razlog jer, povrh svega, sviđa mi se ovaj sport budući da je izuzetno dinamičan. Takođe, rukomet je sport s loptom, s kojom volim da se igram od malena. Istovremeno, reč je o kolektivnom sportu u kojem pored treniranja razvijaš i timski duh.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je zanimljivo gotovo sve. Sat vremena prođe kao minut pošto sve što radimo je u svojstvu igre. Volim kada na zagrevanju igramo razne igrice, zatim kada radimo razne vežbe s loptom, pogotovo razna vrsta žongliranja, a naravno i kada se na kraju svakog treninga takmičimo, prvo u rukometu, a potom i u izvođenju sedmeraca.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Trener je super. Mislim da nas na dobar način uči ovom sportu i trudi se da nam svaki trening bude interesantan.

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas