Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Jovana Nocić – košarkašica koja je odmah zavolela rukomet

Jovana Nocić – košarkašica koja je odmah zavolela rukometIako je pre rukometa imala zavidan staž u košarci Jovana Nocić je posle samo par treninga probe odlučila da svoju sportsku karijeru nastavi u rukometu. Na predlog Ljiljane, majke njenih drugarica Milice i Jane, Jovana je krajem oktobra došla u naš klub s namerom da vidi zbog čega su Milica i Jana oduševljene ovim sportom. Nije joj trebalo dugo da prelomi. Već od novembra postala je naš član, na zadovoljstvo svih u klubu.
S obzirom da je imala pozamašno iskustvo u sportu, ali i odlične fizičke predispozicije, Jovana se brzo uklopila u ceo sistem. Već posle nekoliko treninga uspela je da košarkašku tehniku prevede u rukometnu i da postane jedna od najzapaženijih na svakom treningu. U slobodno vreme voli da sluša stranu muziku, a pored rukometa „trenira“ i klavir.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „20. oktobar“ i peti sam razred. Odličan sam đak, a od predmeta najviše volim likovno, fizičko i matametiku.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pre rukometa dugo sam trenirala košarku. Ipak, termini u ovom sportu mi uopšte nisu odgovarali. S obzirom da sam treninge u Rukometnom klub Novi Beograd mogla mnogo bolje da uskladim sa ostalim obavezama odlučila sam da dođem da treniram. Takođe, i reči hvale Milice i Jane na račun Novog Beograda su presudile da se pojavim na treningu. A kada sam došla odmah sam prelomila da počnem da treniram. Atmosfera na treninzima je super, druženje na najvišem nivou... Iako u rukometu i košarci ima nekih zajedničkih elemenata, rukomet je za nijansu dinamičniji i uzbudljiviji sport i zbog toga mi se svideo na prvi pogled. Zaista, s velikim nestrpljenjem očekujem svaki naredni trening jer su svi treninzi fenomenalni.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je zanimljivo gotovo sve. Rukometne igrice na početku treninga koje služe za zagrevanje su prelepe i uzbudljive. Ipak, najviše volim kada igramo između sebe i kada šutiramo sedmerce. Tada možemo najbolje da vidimo koliko smo napredovale.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Mislim da je trener profesionalan. Svojski se trudi da nas nauči što više stvari.

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas