Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Milica Aleksić - virtuoz s loptom

Milica Aleksić - virtuoz s loptomOdmah nakon što je došla na prvi trening Rukometnog kluba Novi Beograd sa svojom mlađom sestrom Janom Milica Aleksić je skrenula pažnju na sebe rezantnim, preciznim i gotovo izgrađenim šutem. Pomislili smo da je već negde trenirala rukomet ali pošto smo se u razgovaru sa njenom majkom Ljiljanom uverili da nije shvatili smo da joj je osećaj za loptu urođen. Da je tako najbolje dokazuje i činjenica da je u takmičenju u izvođenju sedmeraca sa tri osvojene nagrade za sada najuspešnija.
Svojim zalaganjem i pristupom na svakom treningu Milica može da bude primer svima. Pomalo stidljiva van terena na samom parketu se pretvara u opasnu igračicu uvek spremnu da pruži svoj maksimim. Pored rukometa voli da gleda fudbal a sportski uzor joj je najbolji teniser na svetu Novak Đoković.

U koju školu ideš i kakav si đak?
– Idem u školu „20. oktobar“. Četvrti sa razred i za sada sam odličan đak. Najviše volim matamatiku i fizičko vaspitanje. Na fizičkom ubedljivo najviše volim kada igramo između dve vatre pogotovo što u ovoj igri ima elemenata rukometa koji sam zavolela čim sam došla na prvi trening.

Zbog čega si se odlučila da treniraš rukomet?
– Pored rukometa treniram i ples i idem na časove glume, a u slobodno vreme volim da vozim bicikli i rolere. Ipak, rukomet je postao moj favorit kada je u pitanju neki sport. Radi se o prelepoj igri, punoj dinamike i uzbuđenja pa na svaki trening idem sa velikim zadovoljstvom. Takođe, rukomet mi se sviđa i iz razloga što je reč o kolektivnom sportu u kojem se razvija i osećaj za zajedništvo.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?
– Na treninzima mi je sve zanimljivo. Od vežbi najviše volim kada radimo s loptom pogotovo kada je provlačimo kroz noge, jer tada učimo da je kontrolišemo što je osnovni preduslov da ovladamo prvim tehničkim detaljem u rukometu. Naravno, na samom kraju svakog treninga nam je najuzbudljivije. Tada igramo između sebe a naposletku šutiramo sedmerce što je najzanimljiviji trenutak svakog treninga pogotovo što se gotovo uvek takmičimo za neku nagradu.

Šta misliš o trenerima koji te vode?
– Odlično se razumemo i sarađujemo sa trenerom, koji se svojski trudi da nam svaki trening učini zanimljivim.

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas